Search Menu
Home Novosti Menu
Festivali

Na Seasplash festival dolaze dub pioniri Zion Train

Upravo je objavljen drugi val imena koji će od 16. do 19. srpnja nastupati na Martinskoj u Šibeniku

  • Mixmag Adria I Foto: Seasplash press
  • 23 April 2020
Na Seasplash festival dolaze dub pioniri Zion Train

Seasplash festival slavi ovo ljeto punoljetnost na Martinskoj u Šibeniku od 16. do 19. srpnja, a upravo je objavljen i drugi val od 15 imena koja će zaokružiti popis 18. izdanja ovog festivala, koji slavi bass glazbu sound system kulturu.

Britanski dub pioniri, Zion Train, stari znanci, prijatelji i familija s kojima se suradnja održava od samih početaka, vraćaju se nakon sedam godina od zadnjeg nastupa na Seasplash festivalu i to s novim studijskim albumom “Illuminate”, koje izlazi 1. svibnja. Ovo izdanje predstavlja prvi originalni album Zion Traina u pet godina i na njemu gostuje devet vokala uz iznimno talentirane glazbenike. Vokalne dužnosti su odradili Cara, Michela Grena, Prince Jamo i Rider Shafique, dok od glazbenika gostuju velikani kao što su Paolo Baldini, Don Fe i Gianni Denitto. Zion Train u suradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svjetlije budućnosti našeg planeta - u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja.

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti i Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bassa glazbe. Po svoj zasluženi četvrti nastup na Seasplash se vraća i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno izbacili friško digitalno izdanje Giudance za AmpliFyah Music. Boje žešćeg drum and bassa branit će DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, koji često nastupaju u i izvan Hrvatske, pa je tako bio zapažen i njihov nastup na najvećem svjetskom drum and bass festvalu - Let It Roll u Češkoj. Na drugom valu izvođača jaše još niz domaćih imena koji predstavljaju cijeli spektar bass glazbe koja je zastupljena u Hrvatskoj. Tako su tu još i Munchies Sound, Homegrown Sound, Sandokan Hi-Fi, Dubar Sound, R.A.S. (Rasta Altitude Sound), LucyLyu, Algoriddim, Grumen, Flico i Lowre Glant.

U ovim nesigurnim vremenima Seasplash čvrsto vjeruje kako treba ostati pozitivnog duha. Vratili su ulaznice na najpovoljniju cijenu ‘Ranograbilica’ i nastavljaju s promocijom festivala prateći sve naputke nadležnih institucija.
Niže pogledajte sve do sad potvrđene izvođače 18. izdanja Seasplasha.

Load the next article
Loading...
Loading...