Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Tech developer stvorio 'najmanji i najblesaviji' midi synth na svijetu

Mikro kreaciju je izumio Mitxela, koji također izrađuje i drugu minijaturnu glazbenu opremu

  • Mixmag/Mitxela
  • 29 December 2023
Tech developer stvorio 'najmanji i najblesaviji' midi synth na svijetu

Programer glazbene tehnologije po imenu Mitxela (pravim imenom Tim Alex Jacobs) stvorio je “najmanji i najblesaviji”, potpuno funkcionalni USB-C MIDI Synth na svijetu. Minijaturna kreacija sastoji se od minijaturnog circuit boarda, USB-C konektora i piezoelectric buzzera, a otprilike je “veličine maline”, navodi Music Radar.

Jacobs stvara minijaturnu glazbenu opremu od 2015., a svoj najnoviji projekt naziva “najmanji MIDI sintisajzer dosad”, koji je u potpunosti u funkciji i stvara zvukove malene kako i izgleda.

Mikro sintisajzer započeo je kao mini MIDI sintesajzer 2015. prije nego što je postao USB sintisajzer, a kaže da “nije bio zadovoljan” trenutnim dizajnom. “Čini se da sam sebi stvorio nišu, vrlo malu nišu, mikro nišu”, rekao je za Music Radar. “Niša u kojoj gradim najmanje i najgore... što god,” rekao je. “Da budem jasan, nitko se ne natječe sa mnom. Nitko se ne natječe za titulu kreatora najmanjeg i najgoreg MIDI sintesajzera. Ali to me neće zaustaviti." Iako mini synth radi, kaže da je “nepraktičan” i “besmislen”, sa samo jednom sposobnošću - monofoničnim kvadratnim valom.

“Možda mislite da je ovo krajnje besmisleno, i potpuno ste u pravu”, rekao je. “Ne postoji uređaj na koji bismo ovo mogli priključiti, a da već nema zvučnik.” Dodao je: “Ne postoje USB-C hostovi koji već ne mogu pokrenuti softverski sintesajzer […] Jedino što može učiniti je monophonic square wave”.”

U nastavku pogledajte video Mitxelina minijaturnog MIDI syntha u akciji.

[Via Music Radar]

Load the next article
Loading...
Loading...