Menu
Home Novosti Menu
Novosti

'Najmanji pokretni noćni klub' ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Plesni podij kluba The Doof Shed velik je 74cm x 150cm

  • Mixmag I Foto: WESLEY TAN
  • 16 June 2021
'Najmanji pokretni noćni klub' ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Australski blizanci Harry i Boonie Labrakis postavili su Guinnessov rekord za 'najmanji mobilni noćni klub'. Doof Shed, noćni klub dimenzija 1,53 m x 0,74 m x 1,88 m koji sadrži kompletnu Pioneer deck setup i disko kuglu, ušao je u knjigu rekorda kao najmanji klub..

Artisti iz Sydneya kurirali su minijaturni klub tijekom lockdowna kao način održavanja klupske scene na životu kroz vlastitu viziju. Prije njihovog kluba, najmanjim se smatrao Rotherhamov 'Club 28' koji se 'prostire' na oko 2m x 1,5m. Uz Focal soundsystem, Pioneer deckove, lightshow i gumb "full send" koji pokreće niz značajki poput dima, stroba i lasera, Doof Shed savršeno oponaša klupsko iskustvo unutar tog malog prostora.

“Plesna glazbena kultura i dalje je zakočena širom svijeta, a glazbeni festivali i noćni klubovi brzo se zatvaraju ili otkazuju. Promotorima je postalo jako teško dogovarati partyje i evente jer stalno riskiraju da njihovi događaji budu otkazani u zadnji trenutak zbog COVID-a ili iznenadnih vladinih odluka o lockdownu”, kaže Harry. Klub je otvoren za javnost nakon što su se ublažila ograničenja u Sydneyu, gdje klubovi i eventi funkcioniraju uspješno od kraja prošle godine. Svi zainteresirani za iskustvo partijanja u tako malom prostoru mogli su sudjelovati u lutriji čiji je prihod išao u dobrotvorne svrhe, za mentalno zdravlje onih koji su se patili tijekom pandemije.

Harry Labrikis inače radi i kao DJ te producira elektroničku glazbu, potpisao je za berlinski Majestic Casual. “Nikad ne planiram svoje nastupe, svaki set je jedinstven; svoju svijest povezujem s energijom koju svaki član publike unosi u prostor”, kaže.

U nastavku pogledajte video o Doof Shedu.

Load the next article
Loading...
Loading...