Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Lovac na NLO-e 30 godina pokušavao stupiti u kontakt s vanzemaljcima puštajući Kraftwerk u svemir

Njegova je priča ispričana u najnovijem Netflixovom dokumentarcu “John Was Trying To Contact Aliens”

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 8 September 2020
Lovac na NLO-e 30 godina pokušavao stupiti u kontakt s vanzemaljcima puštajući Kraftwerk u svemir

Netflix je objavio 16-minutni dokumentarac imena “John Was Trying To Contact Aliens”, koji govori o Johnu Shepherdu, lovcu na NLO-e iz Michigana. Shepherd je proveo gotovo 30 godina pokušavajući uspostaviti kontakt s vanzemaljcima emitirajući glazbu u svemir, favorizirajući “nekomercijalnu glazbu” poput jazza, reggaea, Afropopa, Kraftwerka, Fele Kutija, Stevea Reicha i Tangerine Dream.

Kombinirajući nove snimke s arhivskim fotografijama uz Johnove komentare, film u režiji Matthewa Killipa istražuje Johnovo putovanje, od odrastanja s bakom i djedom koji su ga usvojili do toga da je izumio i izgradio gigantske strojeve nazvane S.T.R.A.T. (Special Telemetry Research and Tracking - Posebno istraživanje i praćenje telemetrije) za prijenos signala u duboki svemir.

Govoreći za Pitchfork o svojim glazbenim odabirima, John Shepherd je rekao: “Volim rock, ali je on prilično dobro zastupljen, dio je svakog uobičajenog emitiranja. Umjesto zavijajućih gitara, više me zanimala emocija. Želio sam nešto što na topao i učinkovit način istražuje ljudske osjećaje. Ideja iza slanja takve glazbe bila je prenijeti taj osjećaj ljudskosti, tu emociju i nagon, taj zanos.” A što ga je privuklo upravo toj glazbi? “Zanimljivi ritmički obrasci i sami instrumenti. Nešto je jedinstveno u tome. Prekrasan je zvuk, ali većina ljudi nikad ne čuje takve stvari. Većina stvari koje čujete ima puno gitara i bubnjeva ili što već. Ovo je nudilo potpuno novu mogućnost slušanja i emitiranja, pa sam pomislio, zašto ne? Podijelio sam ga sa svojom nevidljivom publikom.”

Film također istražuje izazove s kojima se John suočio, poput hladnog odnosa sa svojom samohranom majkom, usamljenosti, osjećaja otuđenosti u konzervativnoj životnoj situaciji pogoršanoj njegovom homoseksualnošću i na kraju pronalaženja veze na zemlji koja mu je promijenila život.

U nastavku pogledajte trailer a cijeli film vas čeka na Netflixu.

Load the next article
Loading...
Loading...