Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Netflix snima film o Martinu Shkreliju i njegovom otkupu jedinog primjerka albuma Wu-Tang Clana

Album je 2018. zaplijenio savezni sud, kad je Shkreli uhapšen

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 1 September 2020
Netflix snima film o Martinu Shkreliju i njegovom otkupu jedinog primjerka albuma Wu-Tang Clana

Netflix snima film pod nazivom “Once Upon a Time In Shaolin”, priču o Martinu Shkreliju koji je 2015. kupio jedini primjerak istoimenog albuma Wu-Tang Clana za 2 milijuna dolara. Uz album je dobio i autorska prava na 88 godina što znači da se komercijalno ne može objaviti do 2103. godine. Jedino se može objaviti besplatno te se puštati na partyjima.

Album nikad u cijelosti nije dospio u javnost, iako je Shkreli 2016. pustio neke dijelove online jer je obećao da će ih objaviti ako Donald Trump pobijedi na američkim predsjedničkim izborima te godine.

Godine 2017. izvršni direktor tvrtke Turing Pharmaceuticals poznat i kao "pharma bro" pokušao je preprodati album na eBayu, a licitiranjem je postigao cijenu od preko milijun dolara. Ipak, prije nego je prodaja mogla biti realizirana, Shkreli je uhapšen zbog brojnih prevara. Osuđen je na sedam godina zatvora, a 2018. je savezni sud zaplijenio “Once Upon a Time In Shaolin” kao i ostalu Shkrelijevu imovinu u vrijednosti od 7,36 milijuna dolara. Tad je njegov odvjetnik Benjamin Brafman izjavio da je album “vjerojatno bezvrijedan”.

Ranije ove godine Shkreli je pokušao osigurati prijevremeno puštanje iz zatvora, tvrdeći da će se posvetiti “značajnom istraživanju” u pronalaženju cjepiva protiv koronavirusa. Sudac je odbio njegov zahtjev, odbacivši njegove tvrdnje kao “sumanuto samohvalno ponašanje”.

Netflixov film režira Paul Downs Colaizzo, a očekuje se da će RZA iz Wu-Tanga preuzeti producentsku ulogu. Produkcijska kuća Brada Pitta, Plan B također će biti uključena u produkciju, dok je za scenarij zadužen Ian Edelman.

U nastavku pogledajte Mixmagov intervju s Wu-Tangom na tu temu.

Load the next article
Loading...
Loading...