Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Notorious B.I.G primljen u Rock & Roll Kuću slavnih

Počast su mu odali Diddy, Jay-Z, Nas te članovi njegove obitelji, uključujući sina i kćerku

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 9 November 2020
Notorious B.I.G primljen u Rock & Roll Kuću slavnih

Notorious B.I.G. za vikend je primljen u Rock & Roll Kuću slavnih, zajedno s Nine Inch Nailsima, Depeche Modeom, Whitney Houston, Doobie Brothersima i bendom T-Rex. Online ceremonija emitirana je na HBO-u i SiriusXM Rock and Roll Hall of Fameu.

Biggiejev ulazak u Kuću slavnih najavio je Diddy, za čiji je label Bad Boy Records 1993. Biggie potpisao ugovor a počast su mu odali i Jay-Z, Nas i Lin-Manuel Miranda te članovi obitelji - njegova majka Voletta Wallace, kći Tyanna Wallace i sin CJ Wallace. “Big je želio biti najveći, želio je biti najbolji, želio je utjecati na ljude na pozitivan način, a u tome je očito uspio, u cijelom svijetu”, rekao je Diddy. “Nitko se nije približio njegovom zvuku, njegovom repanju, frekvenciji koju pogađa. Večeras uvodimo najvećeg repera svih vremena u Rock & Roll Kuću slavnih”, poručio je Diddy i zaključio u svom stilu: “Notorious B.I.G. representing Brooklyn, New York, we up in here!”

U posebnom tributeu, o njemu je govorio i Jay-Z, koji je usporedio Biggiejevo pisanje pjesama s radom Alfreda Hitchcocka. “Bile su to te priče koje su uznemiravale, ali sve su imale svrhu”, rekao je. “Mene osobno je usmjerio u pravom smjeru i siguran sam da je to učinio milijunima i milijunima ljudi širom svijeta.”

O Biggieju su govorili i njegova kći Tyanna i sin C.J.: “Naš otac bio je jedan od osnivača hip-hopa. Pomogao je u revoluciji onoga što je bio mladi oblik umjetnosti za zajednicu Crnaca i svijet”, rekao je C.J. “Čast mi je nositi njegovo prezime i dijeliti njegovu predanost crnačkoj glazbi, kreativnosti, samoizražavanju i crnačkoj slobodi. Volim te, Meemaw. Hvala što si nas naučio tko je Christopher Wallace kao sin, prijatelj, pjesnik, umjetnik i otac. Volimo te Meemaw. Volimo te tata. Brooklyn, uspjeli smo!”

Load the next article
Loading...
Loading...