Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Odgođen i Dekmantel

Brzi porast slučajeva koronavirusa doveo je do neizvjesnosti oko održavanja velikih događaja u Nizozemskoj

  • Tope Olufemi/Mixmag I Foto: Mixmag
  • 12 July 2021
Odgođen i Dekmantel

Organizatori festivala Dekmantel najavili su da je ovogodišnje izdanje festivala odgođeno zbog porasta slučajeva koronavirusa u Nizozemskoj.

“Prije nekoliko tjedana nizozemska je vlada službeno dopustila svim organizatorima evenata da organiziraju događaje na otvorenom. Danas je, zbog naglog porasta pozitivnih slučajeva, kao rezultat neuspjelog javnog sustava testiranja, ista vlada odlučila naglo poništiti ovu odluku i zabranila je sve događaje na otvorenom do 13. kolovoza”, napisali su organizatori.

“Kad smo prije nekoliko tjedana dobili zeleno svjetlo, bili smo na rubu otkazivanja našeg festivala zbog kratkog vremena za pripremu. Međutim, uz vladin blagoslov, počeli smo raditi danonoćno s posvećenom ali desetkovanom ekipom kako bismo realizirali festival. Posljednjih nekoliko tjedana sve bolje smo se prilagodili tim izvanrednim okolnostima. Vrlo je bolno suočiti se sa činjenicom da nismo u mogućnosti prirediti nevjerojatan festival i da je sav naš rad, već drugu godinu, uzaludan”, dodali su.

Na festivalu su trebali nastupiti Fjaak, Floating Points, Objekt, Talismann i mnoštvo drugih.

Vijest je ovo nakon što je 165 osoba koje su bile u nizozemskom noćnom klubu imalo pozitivan test na COVID-19, uz nagli porast slučajeva u regiji kao rezultat ponovnog otvaranja u lipnju. Zemlja je 11. srpnja zabilježila 9.318 slučajeva.

Kompletnu izjavu Dekmantela pročitajte u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...