Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Održana dodjela Rock&Off nagrada

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija nagradio je izvođače kroz 10 kategorija

  • Mixmag Adria I Foto: Marko Šolić
  • 31 January 2020
Održana dodjela Rock&Off nagrada

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off održana je jučer, 30. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, a nagrađeni su glazbenici koji su svojim radom obilježili hrvatsku rock&off glazbenu scenu tijekom 2019 godine. Stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija donio je svoj sud, a izvođači su slavili u 10 kategorija. Glazbenik Nikola Vranić, poznat pod umjetničkim imenom J.R. August dominirao je na dodjelama Rock&Off nagrada - kući je odnio nagradu za Album godine ("Dangerous Waters"), Veliki prasak godine te za Rock&Off izvođača godine. Glazbenik je imao čast i otvoriti glazbenu večer, a sa svojim je bendom izveo pjesmu "Crucify Me" na samom početku dodjele.

(J.R.August)

Pjesma godine je "Iskra" Damira Urbana i njegove četvorke a koncertni izvođač godine su riječki Jonathan. Irena Žilić je slavila u kategoriji Pop&Off izvođača godine, Rap&Off izvođač godine je Vojko V, The Siids su odnijeli pobjedu u kategoriji Elektro&Off izvođača godine, a Jazz&Off izvođač godine je grupa Chui. Nagrada publike, za koju se moglo glasati na Iskonovim web stranicama, pripala je Goranu Baretu i Majkama. Ovogodišnji dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo su KUD Idijoti.
Chui, J. R. August, Porto Morto, Sun U, The Siids, Aklea Neon, Overflow i Pocket Palma nastupali su na dodjelama nagrada, a iznenađenje večeri je bio nastup Vojka V na kraju same dodjele. Voditeljica programa bila je Martina Validžić koja je prošla sve kategorije i nominacije i publici predstavila zbog čega su upravo oni obilježili proteklu glazbenu godinu.

Load the next article
Loading...
Loading...