Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Direktor iz Silicijske doline otpušten jer je uzimao LSD

Inače je mikrodoziranje uobičajena praksa u Silicijskoj dolini

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 11 May 2021
Direktor iz Silicijske doline otpušten jer je uzimao LSD

Izvršni direktor Iterablea, tvrtke za email marketing vrijedne dvije milijarde dolara, tvrdi je da je otpušten jer je uzimao LSD tijekom radnog vremena. Justin Zhu tvrdi da je otpušten nakon mikrodoziranja LSD-a s ciljem poboljšanja fokusa prije sastanka 2019. godine. Prema Bloombergu, suosnivač Andrew Boni najavio je Zhuov otkaz emailom prošlog mjeseca zbog kršenja "Iterableovog priručnika za zaposlenike, pravila i vrijednosti”.

Zhuovo “ponašanje također je potkopalo povjerenje odbora u Justinovu sposobnost da vodi tvrtku”, napisao je Boni ali je i napisao kako je Zhu bio “inovator i kreativni mislilac svjetske klase” te da će ti atributi “ostati temeljni dio naše kulture.”

Mikrodoziranje, odnosno uzimanja male količine psihodelika s namjerom da se poboljša fokus ili poveća kreativnost, postalo je sve popularnije među zaposlenicima Silicijske doline, a i drugdje. Studija iz 2019. godine pokazala je da mikrodoziranje može imati pozitivne psihološke učinke. Znanstvenici su testirali 98 ljudi tijekom šest tjedana, utvrdivši da su se razina kreativnosti i povezanosti povećala zajedno s drugim čimbenicima.

Load the next article
Loading...
Loading...