Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Otkazan BSH Island Festival, ništa od partyjanja na Zrću ove godine

Stožeri civilne zaštite Grada Novalje i Općine Kolan neće izdavati suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 1 July 2020
Otkazan BSH Island Festival, ništa od partyjanja na Zrću ove godine

Već je neko vrijeme poznato kako se, uslijed situacije oko koronavirusa, ove godine neće održati ikakvi festivali na Zrću na otoku Pagu, no jučer je došla i konačna, službena potvrda zabrane održavanja ikakvih glazbenih događanja na toj plaži. Oko te odluke usuglasili su se Stožeri civilne zaštite Grada Novalje i Općine Kolan što znači da se odluka odnosi i na klub Noa.

U izjavi stoji sljedeće: ”Na području plaže Zrće u dogovoru s vlasnicima klubova i festivala za sada nije organiziran niti jedan festival elektronske glazbe niti Grad Novalja želi izdati bilo kakvu suglasnost za održavanje glazbenih događanja na plaži Zrće. S obzirom na posljednja događanja u Republici Hrvatskoj, a vezano za pojavu koronavirusa u nekim noćnim klubovima danas je Stožer odlučio da se ove ljetne turističke sezone neće izdavati suglasnosti klubovima i koncesionarima na plaži Zrće za održavanje festivala, after partya i sličnih zabava. Isto se odnosi i na party brodove. Predloženo je da se isti Zaključak proslijedi i Općini Kolan na čijem se prostoru nalazi klub Noa i drugi manji klubovi.

U međuvremenu je načelnik općine Kolan, Marin Pernjak, potvrdio odluku uslijed čega je morao biti otkazan i BSH Island Festival koji se trebao održati u Noi, od 9.-12. srpnja. Festival na kojem su trebali nastupati Artbat, Paco Osuna, PEZNT, Honey Dijon i brojni drugi, prebačen je na srpanj iduće godine.

To je samo još jedan u nizu udaraca na clubbing scenu u regiji. Prvo su zbog lockdowna zatvoreni i klubovi a i nakon što su opet počeli s radom, vrlo brzo su proglašeni leglom korone o čemu su se javno oglasili i iz beogradske udruge noćnih klubova.

Ujedno se polagalo puno nade u glazbene evente na otvorenom - koncerte, festivale i slično, no sad je jasno da i toga neće biti ove sezone. Postavlja se pitanje kako će uopće izgledati naša scena idućih mjeseci i hoće li je uopće biti.

Load the next article
Loading...
Loading...