Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Po prvi put u povijesti otkazan Burning Man, festival se prebacuje online

U Black Rock Desertu se početkom rujna očekivalo preko 80 000 ljudi no cijeli je festival otkazan zbog pandemije koronavirusa

  • Mixmag Adria I Foto: Facebook
  • 14 April 2020
Po prvi put u povijesti otkazan Burning Man, festival se prebacuje online

Organizatori festivala Burning Man dali su izjavu u kojoj potvrđuju kako se otkazuje ovogodišnje izdanje kultnog festivala: “Nakon slušanja izjava stručnjaka, rasprava i pažljivog razmatranja, donijeli smo tešku odluku da 2020. ne gradimo Black Rock City. S obzirom na bolnu stvarnost COVID-19 pandemije, jednog od najvećih globlanih izazova našeg doba, vjerujemo da radimo pravu stvar. Da, srca su nam slomljena. Znamo da su i vaša. U 2020. godini potrebna nam je ljudska povezanost i neposrednost, možda i više nego ikad prije. Ali zdravlje i dobrobit naših sudionika, osoblja i susjeda u Nevadi naši su najveći prioriteti”, izjavili su.

No, očekuje se kako će Burning Man biti dostupan online, u skladu s ovogodišnjom temom, “Multiverse”, što su i sami najavili: “Ipak, mi ćemo graditi Black Rock City i to u Multiverseu. To je ionako tema za 2020. godinu, pa idemo u tom smjeru... Radujemo se što ćemo vam pružiti dobrodošlicu u Virtual Black Black City 2020. Nismo sigurni kako će to ispasti - vjerojatno će biti zbrčkano, nespretno, uz dosta pogrešaka. No, bit će i zanimljivo, povezujuće i zabavno”, zaključili su.

Load the next article
Loading...
Loading...