Menu
Home Novosti Menu
Novosti

70 posto DJ-eva se prekvalificiralo zbog pandemije

Istraživanje u kojem je sudjelovalo 20 000 DJ-eva otkriva da su se mnogi odlučili prekvalificirati ili naučiti novu vještinu

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 19 March 2021
70 posto DJ-eva se prekvalificiralo zbog pandemije

Čak 70 posto DJ-eva prekvalificiralo se zbog pandemije. Pokazala je to nova anketa u kojoj je sudjelovalo 20 000 DJ-a a koju je napravila tvrtka Pirate, organizacija koja pomaže DJ-evima, glazbenicima i umjetnicima da imaju 24/7 pristup studijima u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Istraživanje objavljeno putem bloga Pirate pokazuje da se nevjerojatnih 70 posto DJ-a odlučilo ili prekvalificirati ili naučiti novu vještinu, s obzirom da zbog pandemije i lockdowna nisu imali gdje redovno svirati više od godinu dana.
Jedna od novih vještina koju su DJ-i svladavali je produkcija - njih 29 posto uči producirati ili se koncentrira na stvaranje glazbe.
54 posto DJ-a kaže da je izgubilo prihod zbog pandemije, a 26 posto smatra kako je malo vjerojatno da će nastaviti glazbenu karijeru nakon što se život nakon lockdowna vrati u “normalu”.
Unatoč tome, mnogi su DJ-evi uložili u sebe i svoje vještine tijekom lockdowna: 31 posto je kupilo kontroler, 26 posto DJ softver, 11 posto CDJ a 8 posto vinil gramofone.
Bilo je to brutalno razdoblje za noćnu industriju, ali ipak je 67 posto DJ-eva reklo Pirateu kako smatra da je pandemija imala i neke pozitivne učinke na glazbenu industriju. Porast Twitcha kao novog načina povezivanja s fanovima i stvaranja prihoda, kao i više vremena za bavljenje DJ-ingom, dva su razloga koja su naveli.
Istovremeno, istraživanje je otkrilo i neke zabrinjavajuće stvari u ovoj industriji: 45 posto DJ-a koji nisu bijeli i 39 posto njih koji nisu muškarci, izjavilo je da su doživjeli predrasude u klubovima i dvoranama gdje su nastupali.

Naslovna fotografija - Pirate

Load the next article
Loading...
Loading...