Menu
Home Novosti Menu
Blog

Izvještaj: Paul van Dyk - rollercoaster s daškom romantike

Nakon dugogodišnje pauze, legendarni Nijemac je u proteklih godinu i pol čak tri puta došao u Hrvatsku

  • Ratko Martinović I Foto: Julien Duval/Legendary FB
  • 21 October 2019
Izvještaj: Paul van Dyk - rollercoaster s daškom romantike

Proteklog vikenda, Paul van Dyk opet je nastupao pred zagrebačkom publikom. U zadnjih godinu i pol čak je tri puta došao u Hrvatsku a razlog njegovim čestim nastupima vjerojatno leži i u priličnoj popularnosti na ovim prostorima. Najbolji svjetski DJ na prijelazu stoljeća, u vremenima trance romantike punio je stadione i hipodrome. Danas kad taj žanr više nije in i kada su sve veće face odavno pobjegle u EDM, van Dyk stoji kao njegov prvi ambasador. Boogaloo, gdje je van Dyk nastupao prošli petak, privukao je publiku svih godišta i preferenci, čak i mrvicu raznovrsniju nego lani.

Većini je upravo on bio jedini razlog dolaska, no valja spomenuti da su uz van Dyka nastupali i Woody van Eyden, Corti Organ, Avao, Assaf, Reconceal, Pascal Sander, Shipe, ACS; drugi floor je bio odgovoran za nešto žešći zvuk dok su predgrupe povukle komercijalniji i suvremeniji trance. Van Dyk je stari lisac pa je počeo i završio s nostalgijom no u međuvremenu nije štedio zvučnike ni publiku. Mnogi mu prigovaraju to što nije pretjerano mijenjao zvuk kroz gotovo tri desetljeća, što ne slijedi trendove već ih (ne)uspješno nastoji stvarati i to što ne radi kolaboracije s jačim vokalima iako bi sigurno mogao. No vjerojatno baš u svemu tome leži tajna njegove dugovječnosti.

'Rollercoaster s daškom romantike' možda asocira na tematske parkove ali je zaista svaki put i zabavna i topla atmosfera. Malo ekstaze i transa, malo skakanja i plesa u jakom tempu... I na kraju - jako dobar dojam. Čak i da trance jest komercijalan kao što je dance, nemate osjećaj da DJ odrađuje nastup. Zato van Dyk i ostaje legenda, a svi smo sigurni da ima i potencijala za još jedan napad na vrh...

Load the next article
Loading...
Loading...