Menu
Home Novosti Menu
Premieres

Premijera & mini intervju: Petar Dundov & Gregor Tresher - Der Kleine Morgen

Novo izdanje za hrvatsko-njemački tandem

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 15 November 2023
Premijera & mini intervju: Petar Dundov & Gregor Tresher - Der Kleine Morgen

Petar Dundov i Gregor Tresher, jedan su od onih produkcijskih tandema sa savršenom kemijom, a iako je od njihovog posljednjeg zajedničkog izdanja prošlo izvjesno vrijeme, suradnja je ponovno urodila plodom. Petar i Gregor su, tijekom posljednje dekade, nizali uspješna izdanja za Music Man, Cocoon, GTO, Break New Soil, Mood, Sci+Tec i mnoge druge, a njihov najnoviji EP ''Der Kleine Morgen'' izlazi u petak, 17.studenog na Petrovoj etiketi Neumatik. Na našem SoundCloud kanalu imate priliku, premijerno čuti naslovnu stvar, a ovom smo prigodom kratko i popričali s Gregorom Tresherom...

MM: Gregore, bližimo se kraju još jedne godine pa nas zanima kakva je bila tvoja 2023?

GT: Čini mi se kako se sve napokon vratilo u normalu nakon pandemije. I to je super! Čitavu godinu sam radio na novoj glazbi i očekujem puno novih izdanja u nadolazećem periodu. Prvi u nizu je EP ''Der Kleine Morgen'' s Petrom, a nakon toga i nekoliko izdanja na mom labelu Break New Soil. Već na početku 2024. izlazi mi jedna ploča na Tiginom Turbo Recordu, na kojoj se, u ulozi vokala pojavljuje Sven Väth. Tijekom 2024. bih trebao objaviti i novi album..

MM: Iza tebe je i fenomenalna turneja koja te odvela čak do Novog Zelanda. Možeš li izdvojiti neke posebne trenutke?

GT: Da, napokon sam odradio i jednu pravu turneju! Ljeto je bilo fenomenalno, a izdvojio bih odlične nastupe upravo u Novom Zelandu, ali i Australiji te Indiji koja je bila prava pustolovina. Svakako i noćni život u europskim metropoloma je opet proključao, što me posebno obradovalo. Festivali su bili odlični ovog ljeta... scena nam se vratila!

MM: Petar Dundov je tvoj dugogodišnji suradnik. Možeš li nam reći nešto više o vašoj suradnji i vašem posljednjem, zajedničkom izdanju?

GT: Petar i ja surađujemo i objavljujemo skupa glazbu već 12 godina, što je moja najduža glazbena suradnja s nekim producentom uopće i jako sam sretan zbog toga. Inače ne surađujem s puno drugih glazbenika, ali Petar je istinska ikona kao producent i kompozitor, a rezultati naše kooperacije me uvijek vesele. To je slučaj i s našim novim EP-e, s četiri nove stvari koji izlazi za nekoliko dana. Među njima je i ''Palatir'' - definitivno jedna od najboljih stvari koje smo ikad napravili...

Load the next article
Loading...
Loading...