Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pioneer DJ lansirao fanzin kako bi obilježio 30 godina CDJ-a

Zove se Deckades, objavljen je u limitiranom izdanju od 1000 primjeraka a sadrži 42 stranice fotografija, intervjua i izjava

  • Mixmag/PIONEER DJ
  • 31 July 2024
Pioneer DJ lansirao fanzin kako bi obilježio 30 godina CDJ-a

Pioneer DJ podijelio je prvo izdanje svog novog fanzina Deckades. Fanzin je lansiran kako bi proslavio 30 godina izlaska prvog ikad CDJ-a (CDJ-500), te njegovog utjecaja na DJ kulturu. Fanzin uključuje “42 ekskluzivne stranice fotografija, intervjua i izjava.”

Fanzin je podijeljen po desetljećima; 1994-2004, 2004-2014 i 2014-2024, a sadrži ekskluzivne intervjue s nizom DJ-a, kao što su Fatboy Slim, Fabio, Anna Tur, Kikelomo i Tsha, kao i pregled “sva 23 modela CDJ-a, zajedno s pregršt nostalgičnih slika”.

CDJ je bio izuzetno utjecajan na putanju DJ-a, pri čemu je prelazak s vinila na digitalni (izvorno na CD-ove, a kasnije i na USB) revolucionirao način na koji su DJ-i mogli izvoditi, sakupljati, pohraniti i putovati sa svojom kolekcijom. Taj prijelaz je omogućio i mnoštvo nikad prije viđenih značajki, kao što su sync, loops i cue points, koji su, iako pomalo kontroverzni u svijetu DJ-a, DJ-ing učinili daleko pristupačnijim i intuitivnijim za novu publiku.

Deckades je objavljen u limitiranom izdanju od 1000 primjeraka, a može ga se nabaviti po principu tko prvi njemu djevojka. Digitalna verzija dostupna za preuzimanje OVDJE.

Load the next article
Loading...
Loading...