Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Poslušajte novu stvar - delapse: “Starry Eyes” feat. Mary May

Elektronika s vibrom filmske glazbe

  • Mixmag Adria I Foto: delapse press
  • 31 March 2020
Poslušajte novu stvar - delapse: “Starry Eyes” feat. Mary May

Zagrebački producent delapse predstavio je nesvakidašnji i uzbudljiv singl “Starry Eyes” nastao u suradnji s jedinstvenim vokalom već zapažene kantautorice Mary May. Iza imena delapse stoji Leonard Klaić, producent koji je radio na mnogobrojnim izdanjima svog matičnog benda She Loves Pablo, zatim za Mašinko, Killed A Fox, Malady Lane, Muscle Tribe Of Danger And Excellence, Pase, Portman i druge. Uz producentsko, svoje bendovsko glazbeno iskustvo nije zanemario ni u elektronskom samostalnom projektu delapse u koji unosi organski zvuk živih instrumenata. Za singl “Starry Eyes” sam je svirao i snimio bubnjeve, gitaru i syntheve koje je potom integrirao sa sintetičkim zvukom, balansirajući zapravo na samom rubu ponora u elektroniku utopljenu u lynchevsku i bondovsku atmosferu. Upravo je Mary May vidio kao idealan vokal za takvu pjesmu:

“Kad mi je u studiju pustio instrumental na repeat, počela sam nešto lagano vokalizirati do trena kad mi samo nisu došli liriksi i pjesma se iskristalizirala. Rezultat je dva sata igre i čiste alkemije u studiju, a Leo me oduševio, produkcijski je sve dignuo na viši level. Premda je drugi žanr od glazbe koju ja radim, to me nije zamaralo. Htjela sam vidjeti ima li tu prostora da dam nešto od sebe i zvučalo je super. Jako sam sretna da je ovo vani, mislim da smo dobili pravi draguljčić!” – komentirala je Mary May kojoj je ovo prva takva suradnja.

Glazbu, snimanje, produkciju i miks za “Starry Eyes” izdan na etiketi Dostava Zvuka potpisuje Leonard Klaić, dok je za lirikse i vokal zaslužna Mary May. Mastering je radio hvaljeni producent Filip Motovunski (FM Mastering), vizualni identitet nagrađivani art studio Mireldy, a video animaciju sve prisutniji Hrvoje Baudoin. U svom katalogu, delapse ima ranije izdan EP “Bricked” (2017.) a novi singl “Starry Eyes” najava je debi albuma i nastavak delapseovog znatiželjnog istraživanja organske elektronike uz slojevite aranžmane, ipak u funkciji pjesme, a ne kao samosvrhoviti zvučni eksperiment.

Singl je dostupan na svim streaming servisima - Deezer, iTunes, Google Play kao i na Youtube kanalu Dostave Zvuka.

Loading...
Loading...