Menu
Home Novosti Menu
Premieres

Premijera: Lydia Eisenblätter na prvom izdanju njene etikete OAM

Predstavljamo "Junction", udarni njemački techno s izdanja "Chapter 2"

  • Mixmag Adria | FOTO: Promo
  • 2 February 2019
Premijera: Lydia Eisenblätter na prvom izdanju njene etikete OAM

Njemačka producentica Lydia Eisenblätter, ima izdanje koje predstavlja novu etapu u njenom stvaralaštvu. Izdanje ne samo da obilježava deset godina njene DJ karijere već otvara drugo poglavlje (Chapter 2) njenog bavljenja glazbom, a to je izdavaštvo.

Eisenblätter je otvorila vlastitu izdavačku pod imenom OAM kao nadogradnju na njen istoimeni podcast „Once A Month“ (jednom mjesečno), no za razliku od podcasta, OAM je etiketa specijalizirana za vinil.

Promo kopije prvog izdanja već dobivaju izvrsne reakcije zvijezda kao što su Alan Fitzpatrick, Dave Clarke, Robert Owens, Spencer Parker, Avalon Emerson, Terrence Pearce i Loco Dice, a zadnja pošiljka ploča upravo je dopremljena u Japan.

Mixmag Adria premijerno predstavlja A1-stranu prvog izdanja etikete OAM, glazbeni uradak pod imenom "Junction"...

- "Junction" predstavlja životno križanje koje otvara vrata mog novog poglavlja – tvrdi Lydia i dodaje:

- Radi se o pristupu techno zvuku kakav su Robert Hood ili Dave Clarke imali u devedesetima. To je ono što ja obožavam, pa sam zato željela da Mark Broom bude remikser koji će odraditi svoju verziju "Junction", budući da on takav zvuk ima u malom prstu!

Na B-strani ploče nalazi se originalna verzija djela "Route", uz koju slijedi i remiks za koji je zaslužan P. Leone je s etikete Rekids koju vodi Radio Slave, umjetnik koji stvara aktualni zvuk današnjice.

Lydia je oduvijek imala namjeru otvoriti vlastitu izdavačku kuću, jer smatra se umjetnici često radi uspjeha u karijeri prilagođavaju zvuku neke etikete i time gube kreativnost.

- Ne želim se pretvarati da sam nešto što nisam radi drugih - objašnjava Eisenblätter i dodaje:

- Iako sam svjesna rizika koji postoji kad platiš više od 1000€ za realizaciju izdanja, a nitko ti ne garantira prodaju minimalno 300 kopija da budeš na nuli, vinilna etiketa za mene ispunjenje velikog sna!

Load the next article
Loading...
Loading...