Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Alan Coulthard, jedan od osnivača DMC-a

DJ i jedan od Mixmagovih autora, bolovao je od karcinoma

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 August 2021
Preminuo Alan Coulthard, jedan od osnivača DMC-a

Preminuo je Alan Coulthard, DJ, osnivač DMC-a i jedan od Mixmagovih autora. Coulthardova smrt objavljena je na društvenim mrežama u srijedu (25. kolovoza), nakon bitke s rakom.

Službeni osnivač DMC -a, Tony Prince, odao je počast preminulom DJ -u na Twitteru, izjavivši: “S velikom tugom pišem da sam danas saznao da je DJ -ov osnivač DMC -a Alan Coulthard umro od raka.” Nastavio je: “Bez Alanove kreativnosti i ljubavi prema miksanju i remiksiranju ne bi bilo DMC -a. Počivaj u miru Alane.”

Alan Coulthard pomogao je u osnivanju Disco Mix Cluba, kad je prvi put pokrenut krajem 90-ih. Bio je poznat i po svom obrazovanju - nadimak 'The Judge' dobio je zbog diplome prava i školovanja za odvjetnika.

Coulthardova ostavština ostat će u njegovim djelima - pisao je za Mixmag 80-ih i 90-ih, pokrivajući priče poput 'Desetljeće plesa: Putovanje u 1986.' 1989. godine.

Također je imao mnogo hitova na ljestvicama zahvaljujući svom umijeću miksanja i remiksiranja, koji je uključivao megamikseve za Amii Stewart, Boney M. i Gibson Brothers.

Load the next article
Loading...
Loading...