Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Larry Sherman, osnivač Trax Recordsa

Slavni čikaški label stoji iza nekih od legendarnih izdanja plesne glazbe

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 15 April 2020
Preminuo Larry Sherman, osnivač Trax Recordsa

Larry Sherman, osnivač čikaškog labela Trax Records, preminuo je u 70-oj godini od zatajenja srca. Marshall Jefferson mu je odao počast na svom Instagramu, a iz Trax Recordsa su se oglasili na svojoj Facebook stranici.

Trax Records osnovan je 1984. godine i objavio je neke od najpopularnijih stvari u povijesti plesne glazbe, uključujući pionirsku acid house stvar “Acid Tracks” Phuturea, zatim “Move Your Body” Marshalla Jeffersona, “Can You Feel It ?” Mr. Fingersa, “Your Love” Frankiea Knucklesa i Jamiea Principlea te mnogo drugih.

Trax Records je još uvijek itekako aktivan, trenutno njima upravlja upravlja Rachael Cain, koja glazbu stvara pod imenom Screamin Rachael. Shenman je uz Sherman i pokrenula label, ali ga je izgubila u 90-ima, da bi u 2000-ima kupila natrag.

Sherman je optužen da nije isplatio tantijeme nekim artistima dok je upravljao Traxom, a Cain je nedavno za Chicago Sun Times rekla za njega kako je “kontroverzna figura”, ali je dodala i da bi voljela da se pamti cijela njegova ostavština.

Cain je na Traxovoj web stranici otkrila kako se Sherman, prije smrti, pokušavao iskupiti i to tako što je htio pomoći glazbenicima čiju je egzistenciju ugrozila COVID-19 pandemija, pa je “planirao posebni fond za licenciranje umjetnika TRAX-a a njegovu posljednju želju izvršit će u njegovo ime label pod vodstvom tvrtke Rights Incorporated.”

Iza Larryja Shermana ostala je njegova udovica Sandy Sherman i kćerka Tessa Sherman. Detalji pogreba trenutno nisu poznati.

Load the next article
Loading...
Loading...