Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo legendarni napuljski DJ Rino Cerrone

Imao je 52 godine

  • Mixmag
  • 26 September 2024
Preminuo legendarni napuljski DJ Rino Cerrone

Legendarni napuljski techno DJ i producent Rino Cerrone preminuo je u dobi od 52 godine, potvrdila je njegova obitelj. U postu na njegovoj službenoj Facebook stranici, Cerroneova obitelj napisala je: “Uz ogromnu tugu i slomljenog srca oprostili smo se od našeg brata Rina Cerronea koji je jutros preminuo. Živjeli smo godinama s nadom da ćeš se vratiti na scenu, nažalost, naš se san nije ostvario, ali tvoj će groove zauvijek ostati u našim srcima”.

Rino Cerrone bio je najpoznatiji po svom utjecajnom techno zvuku koji je postao sinonim za grad Napulj, pomažući da pokrene techno pokret u gradu ranih 00-ih. Cerrone je umjetnicima ponudio platformu za objavljivanje njihove glazbe putem svojih diskografskih labela, Rilis, Unlis i Loose Records, te je pomogao u odgoju nekih od današnjih techno zvijezda, kao što su Marco Carola i Joseph Capriati.

U objavi Capriati je Cerronea nazvao “pravom glazbenom legendom, ali prije svega velikim prijateljem i jedinstvenom i neponovljivom osobom. Prijatelju, ne mogu vjerovati da te nema”, napisao je. “Naučio si me svemu, podržavao me u teškim vremenima i dijelili smo dane stvarajući glazbu i razgovarajući o životu. Sve dok živim, nosit ću sjećanje na tebe gdje god da idem.”

Tijekom karijere, Cerrone je bio dio grupa, uključujući live techno trio Q-Men, i napuljski duo Junction Hands uz Markantonia. Markantonio je odao počast Cerroneu na Facebooku, napisavši: “Njegova je glazba neizbrisivo označila napuljski Techno, njegov nepogrešivi zvuk zauvijek će biti izvor inspiracije za generacije koje dolaze.”

Load the next article
Loading...
Loading...