Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Preminuo Rodney Bakerr, ikona Chicago housea

Bio je poznat po stvaranju uzoraka za Rolandove drum mašine u 80-ima

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 2 June 2021
Preminuo Rodney Bakerr, ikona Chicago housea

Rodney Bakerr, veteran producent Chicago housea, multiinstrumentalist, edukator i vizualni umjetnik, preminuo je od srčanog udara prošlog tjedna, izvještava 5 Mag.
Bakerr je bio poznat po stvaranju uzoraka housea za Rolandove drum mašine - njegove su skladbe postale dijelom Roland Drum Machine Rječnika, koji je imao velik utjecaj na razvoj globalne elektroničke glazbe. Bakerrova web stranica navodi ga kao prvog koji je dodao live instrumente u house i acid house. Mnoge njegove pjesme smatraju se klasicima unutar žanra, a Mr. Scruff je “Love Is Happiness (Acid Rain)” opisao kao “jednu od najboljih čikaških acid stvari ikad”.

Producent je bio i frontmen grupe Strange Circuits - snimio je singl za Wax Trax! 1980. Na njegovoj web stranici stoji da je “Strange Circuits prva elektronička grupa, nakon solo djelovanja Briana Ena, koja je snimala za izdavačku kuću Wax Trax! prije Ministryja i Front 242-a.”

Bakerr je 1986. osnovao Rockin ’House Records, izdavši “House Whop” Freda Browna i “The Eric Miller EP” E-Somoovea. Izdavačka kuća podržavala je zvuke Chicago housea od njegovog samog početka.

Load the next article
Loading...
Loading...