Menu
Home Novosti Menu
Novosti

U Parizu preminuo Tony Allen, legenda Afrobeata

Slavni bubnjar imao je 79 godina

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 1 May 2020
U Parizu preminuo Tony Allen, legenda Afrobeata

Legenda Afrobeata, Tony Allen, preminuo je u Parizu. Njegov menadžer, Eric Trosset potvrdio je vijest za AFP dodavši: “Ne znamo točan uzrok smrti. Bio je u super kondiciji, sve ovo je vrlo naglo. Razgovarao sam s njim oko 13h, a samo dva sata kasnije mu je pozlilo i odveden je u bolnicu Pompidou, gdje je i umro.” Trosset je dodao i kako Allenova smrt nije povezana s koronavirusom.

Nigerijski umjetnik, koji je imao 79 godina, bio je bubnjar u bendu Afrobeat pionira Fele Kutija, Africa '70, s kojima je objavio preko 30 albuma prije no što ih je napustio u kasnim 70-ima. Fela Kuti jednom je izjavio kako “ne bi bilo Afrobeata” bez Tonyja Allena.

Nakon odlaska iz benda Africa '70, Tony je objavio “No Discrimination” s bendom The Afro Messengers. Njegovi solo albumi uključuju “Afrobeat Express”, “Black Voices” i “HomeCooking”.

Tony je surađivao s artistima kao što su Theo Parrish, Sebastian Tellier, Damon Albarn i Jeff Mills s kojim je radio na izdanju “Tomorrow Comes The Harvest” iz 2018. Godine 2015. svirao je bubnjeve na albumu Moritza von Oswalda “Sounding Lines'” Također, Motor City Drum Ensemble i Ricardo Villalobos remiksirali su njegovu stvar “Asiko”.

Load the next article
Loading...
Loading...