Menu
Home Novosti Menu

Tjedan dana nas dijeli do početka Defected Croatia festivala u Tisnom!

Donosimo pregled imena koja će ove godine po prvi put nastupiti na festivalu

  • Mixmag Adria I Foto: Defected Croatia press
  • 1 August 2019
Tjedan dana nas dijeli do početka Defected Croatia festivala u Tisnom!

Glazbena house-oaza po četvrti put stiže u Garden Resort, a unatoč redovitim i nezaobilaznim gostujućim imenima koja se s guštom vraćaju na ovaj festival, nekolicina headlinera ove će se godine premijerno predstaviti publici!

Svake godine na festivalskim pozornicama za deckovima se nađu Defected rezidenti, omiljeni DJ-i i producenti organizatora, kultna imena, kao i artisti koje Defected prepoznaje kao talente i pruža im podršku kako kroz svoju house-etiketu, tako i nastupom na jednom od Defected evenata. Donosimo pregled imena, od house-legendi do novih obećavajućih artista, koja će ove godine po prvi put nastupiti na Defected Croatia festivalu, koji se u Tisnom održava od 8. do 13. kolovoza.

Armand Van Helden

Gotovo je za ne povjerovati kako ova house-ikona još uvijek nije nastupila na Defected Croatia festivalu! Čovjek kojem ne treba puno predstavljanja, jer njegove singlove znamo svi - bez obzira da li je riječ o #1 izdanjima "U Don’t Know Me" i "Bonkers" ili underground himnama "The Funk Phenomena" te "Flowerz". Do sada je nastupio na raznim Defected eventima, a ove godine premijerno stiže i na Defected Croatia! Main stage preuzet će u petak, 9. kolovoza.

Ferreck Dawn

Nakon što je s Robosonicom kreirao i predstavio uspješne singlove "In Arms" i "In My Arms", a zatim predstavio i debi-solo izdanje "You Are The One", Ferreck Dawn je postao punopravni član Defected glazbene obitelji. Nizozemski DJ i producent debitirat će ovo ljeto na Defected Croatia izdanju, a njegov b2b set na main stageu s već spomenutim Robosonicom rezerviran je za subotu, 10. kolovoza!

Mike Dunn

Za Mikea Dunna možemo reći kako je Chicago legenda, koja je house-glazbu obilježila bezvremenskim klasicima kao što su "Face The Nation", "God Made Me Phunky" i "Let It Be House". Nedavno je za Classic Music etiketu objavio "My House From All Angles" - energijom nabijeno albumsko izdanje, a isto takav set možemo očekivati i na njegovom prvom nastupu na Defected Croatia, 10. kolovoza na Beach Stageu, a zatim i 11. kolovoza u Barbarelli!

Oliver Dollar

I ovaj njemački DJ i producent je nedavno objavio album za Classic Music etiketu, naslova "Another Day Another Dollar" - zanimljivu kombinaciju šarolikih žanrova, od poigravanja s bluesom, downtempom do nezaobilaznih disco i house ritmova. Jednako eklektičan mix možemo očekivati i na njegovom prvom Defected Croatia nastupu!

Jellybean Benitez

Njujorška disco-house legenda dobro nam je poznata kroz produkciju i remikseve singlova vrlo zvučnih imena kao što su Madonna, Whitney Houston, Michael Jackson i Pointer Sisters, a ovog kolovoza svoj prepoznatljivi NYC zvuk donosi i u Tisno, na svoje prvo gostovanje na Defected Croatia festivalu! Beach stage i Boat Party su njegovi u utorak, 13. kolovoza!

Marcel Vogel

Njemački DJ i producent s trenutnom amsterdamskom adresom osvojio je underground svojim labelom Lumberjacks in Hell and Intimate Friends. Dugogodišnji je suradnik Karizme, jednog od Defectedovih favorita, a ove godine po prvi put stiže u Tisno, sa svojim jazzy, left-field house zvukom. Nastupit će prvi dan festivala, 8. kolovoza na Beach Stageu!

Mark Farina

Možda je za Marka ovo debi-nastup na Defected Croatia festivalu, no s 30 godina iskustva za deckovima diljem svijeta, idealno se uklapa u čitavu priču! Dugogodišnji suradnik Classic Music labela i house-ikona nastupit će 11. kolovoza, u Barbarelli!

Todd Edwards

Grammyjem nagrađen artist i legendarni Daft Punk suradnik - Todd Edwards, ne treba puno riječi za predstavljanje. Još jedna house-legenda na Defected Croatia stiže po prvi put, a sa sobom donosi kultni garage-house set! Deck preuzima 9. kolovoza, na Olive Grove stageu.

Yuksek

Francuski DJ i producent, a ujedno i vlasnik etikete Partyfine, ove je godine debitirao na Classic Music etiketi, a zaslužan je i za remix Glitterbox disco-himne "The Spirit" Might Mousea. S karijerom dugom gotovo dva desetljeća, stvorio je prepoznatljiv dinamičan i eklektičan zvuk, koji će predstaviti i na svom prvom nastupu na Defected Croatia festivalu! Njegov nastup je rezerviran za 12. kolovoza, na Main stageu!

Kormak

Australski DJ i producent već neko vrijeme ostavlja upečatljiv dojam na clubbing sceni Sydneyja, a njegova nedavna izdanja "Love On The Line" i "My Love For You" za Defected polako su mu otškrinula vrata svjetske scene. Ovo bi moglo biti da po prvi put Kormaka gledate u Europi, a sigurni smo ne i zadnji put, s obzirom na pohvale koje dobiva. Premijerni Defected Croatia nastup rezerviran mu je za 9. kolovoz, na Boat Partyju.

Ben Westbeech & KON

Poznatiji kroz svoj alias Breach i produkciju underground klupskih bisera "Jack" i "Everything You Never Had", Ben Westbeech bez zadrške istražuje široku paletu glazbenih žanrova i utjecaja, a njegova izdanja objavljena su i putem cijenjenih Brownswood Recordings i Strictly Rhythm etiketa. Trenutno mu je aktualan novi projekt The Vision, u kojem surađuje s KON-om, bostonskim DJ-om i producentom te profinjenim crate-diggerom koji u svojim setovima iznenađuje fino probranim disco-draguljima. Obojica na Defected Croatia stižu po prvi put, a uz samostalne nastupe (rezervirane za 11. i 12. kolovoza), predstavit će se i u The Vision b2b izdanju!

OFFAIAH

Njegov singl "Somewhere Special" postao je jedan od ovogodišnjih favorita s Defected Records etikete, a iako je dugogodišnji član ove glazbene obitelji, ovo će biti njegov prvi nastup na Defected Croatia festivalu!

Podsjećamo, Defected Croatia festival po četvrti put će se održati u Garden Resortu u Tisnom, a detaljan festivalski program objavljen je na njihovoj službenoj stranici. U prodaji su još uvijek dostupne regionalne ulaznice, po cijeni od 500 Kn za festivalsku ulaznicu te 120 i 200 Kn za dnevnu. Mogu se kupiti putem Entrio.hr sustava, a dostupna je i akcija za festivalske ulaznice "Uzmi 4, a plati samo 3".

Loading...
Loading...