Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Public Enemy najavili novi album, prvi nakon više od 20 godina!

“What You Gonna Do When The Grid Goes Down” izlazi sljedeći mjesec

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 28 August 2020
Public Enemy najavili novi album, prvi nakon više od 20 godina!

Public Enemy su se vratili u Def Jam Recordings za koje će objaviti svoj novi album, prvi nakon više od 20 godina. Album će se zvati “What You Gonna Do When The Grid Goes Down” a očekuje se 25. rujna.

“Kulturne institucije su važne. Biti sastavni dio jedne od takvih institucija je čast koju treba uvažavati i podržavati. Pjesme Public Enemyja vječni su zvučni otisci u pijesku vremena. I vrijeme je - nužno je - ponovno 'podići buku' s mjesta zvanog dom. Def Jam. Fight The Power 2020”, izjavio je Chuck D.

Uoči izdanja LP-a, rap grupa objavila je 2020. remiks svoje protestne himne “Fight The Power”, na kojem gostuju Nas, Rapsody, Black Thought, YG, Jahi i Questlove. Remiks je imao premijeru u uvodnom dijelu dodjele Bet Awardsa u lipnju ove godine a dio teksta govori o policijskim ubojstvima crnaca, uključujući Georgea Floyda i Breonnu Taylor.

Jeff Harleston predsjedavajući i izvršni direktor Def Jama, ujedno i generalni savjetnik UMG-a, rekao je: “Kao i mnogi od nas, i ja sam dugo bio fan Public Enemyja, grupa je bila nevjerojatno važna za moj razvoj i životni put. Oni su živi primjer kako glazba može duboko pokrenuti i ujediniti ljude te utjecati na stvarne promjene. Dok se i dalje suočavamo s nejednakošću i nepravdom, potreban nam je glas Public Enemyja. Def Jam je ponosan što su se Public Enemy vratili kući.”

U nastavku pogledajte izvedbu “Fight The Power 2020” na BET Awardsima ove godine a za novi album se predbilježite - ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...