Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Rectoor: ''Trudimo se dati svoj pečat svemu što radimo''

Povodom 10 godina rada platforme ILMT, razgovarali smo s jednim od osnivača sarajevskog Minimalism Recordsa

  • Boris Boras I Foto: Minimalism Records promo
  • 26 September 2020
Rectoor: ''Trudimo se dati svoj pečat svemu što radimo''

Minimalism Records, kako i sam naziv sugerira, sarajevska je etiketa posvećena minimal zvuku, specifičnom techno izričaju koji je svoje poklonike stekao još u najranijoj fazi stvaranja techno pokreta. No tek je početkom novog milenija minimalistički pristup evoluirao u globalni trend u produkciji elektroničke glazbe, a jedan od brojnih slijednika minimala je i Rectoor, jedan od osnivača Minimalism Recordsa koja do danas broji 14 izdanja regionalnih i međunarodnih autora. Izdavačku djelatnost, Minimalism je pratio i organiziranjem brendiranih klupskih programa u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Bugarskoj. Minimalism Records stoji i iza online communityja ILMT (ILoveMinimalTechno) koja okuplja fanove minimal techna na popularnim društvenim medijima.

Osim Rectoora, okosnicu Minimalisma čine Samy Jarrar - projekt mentor, Armin Di High - dizajner vizualnih/video sadržaja i DJ te Drzneday - audio & mastering sekcija. Na listi imena čije je radove Minimalism objavio su i Miloš Vujović, Djapo, Ninna M, Tkno, Drndy, Cristian Bonori, Aschare Interescion te najnovije akvizicije: Alen Milivojević iz Mostara te splitski DJ Jock. Njihova je baza popularni klub Trezor u Sarajevu, koji je ujedno i jedan od glavnih punktova za promociju techno glazbe u BiH.

Budući da ILMT ove godine obilježava 10 godina rada, tijekom nedavno održane BAM konferencije u Sarajevu, uspjeli smo i kratko popričati s Rectoorom...

B: Možeš li usporediti svoje viđenje posla kojim se Minimalism bavi, prije 10 godina i danas?

R: Unatoč usponima i padovima, dobrih i loših situacija, siguran sam kako se nitko od nas ne bi bavio ovim poslom da nas on ne zadovoljava. Isto tako, ne postoji nijedan segment u kojem bismo mogli povezati ono što nam je na umu bilo prije 10 godina s onim kako stvari vidimo danas. Početci znače spontanost i entuzijazam sa 100% srca i 0% mozga, dok je danas svaki potez rezultat detaljne analize pa je i napredak u poslovanju i glazbenom profilu logičan.

B: Reci nam nešto više o glazbenom profilu i ciljevima Minimalisma, kako kroz definiranje vlastitog stila, tako i kroz planiranu dinamiku izdanja?

R: Trudimo se dati svoj pečat na sve što radimo, bilo da se radi o novom izdanju, promociji ili partyju. Najveće bogatstvo ove planete je njena raznolikost pa se i mi se trudimo dati naš doprinos. Koliko je to moguće u današnjem vremenu - to je već druga stvar. Drago nam je kad naša glazba dobro funkcionira na danceflooru, ali ne želimo se baš pretvoriti u techno mainstream, tako da na preslušavanje demo snimki izdvajamo puno vremena i provjeravamo više desetaka puta. Definitivno smo više fokusirani na kvalitetu nego na kvantitetu.

B: Kakvi su vam planovi za ostatak godine?

R: Planovi su tu, samo opet se nameće pitanje čudnog vremena u kojem živimo - jednostavno, ništa trenutno ne ide na ruku da bi se neke stvari realizirale prema planu, tako da, kao i svi, odgađamo sve do daljnjeg, uz koji outdoor daylight event...

Load the next article
Loading...
Loading...