Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Tech, house i underground zvuk u bolskom 585 Clubu

Program REVOLT ovog ljeta stiže na Brač

  • Mixmag Adria I Fotografije: promo
  • 16 July 2019
Tech, house i underground zvuk u bolskom 585 Clubu

Ljetni mjeseci u bolskom 585 Clubu bit će u znaku bogatog programa ispunjenog tech, house i underground žanrovima, uz gostovanja zvučnih stranih imena i jednako interesantno domaću podršku DJ-eva.

Klub je širom otvorio svoja vrata i u tjednima koji slijede pred publiku dovodi svjetski priznati clubbing koncept, REVOLT - Join The Resistance, koji posljednjih godina diljem svijeta privlači sve više poklonika, a ovog će ljeta osvojiti i bolski klub 585.

Prva na listi REVOLT izvođača je iznimno cijenjena i poznata DJ-ica Nicole Moudaber iz Nigerije, čiji nastup je zakazan za 24. srpnja. Vlasnica je svoje izdavačke kuće, radijska je voditeljica i jedna od najstrastvenijih glazbenica u svijetu elektroničke glazbe. Njezin je prepoznatljivi glazbeni potpis zvuk techna, a iako je riječ o prvenstveno svijetu u kojem vladaju muškarci, obožavatelje osvaja s lakoćom. Svirala je svugdje, od intimnih klubova do uglednih institucija kao što su Fabric, Space, DC10 i Stereo. Upisala je i velike festivalske pozornice uključujući Glastonbury, nekoliko nastupa u Coachelli, a bila je i u Splitu na festivalu ULTRA Europe. Surađivala je s brojnim zvijezdama uključujući Carl Coxa, Jamieja Jonesa, Pan-Pota, Carla Craiga, Danny Tenaglia i druge. Prava je svjetska građanka - boravi u Londonu i na Ibizi, s čestim zaustavljanjima u New Yorku, Miamiju i Los Angeles, a jedna od destinacija ovog ljeta bit će joj upravo Bol na Braču!

Listi gostujućih imena pridružuje se i Steve Lawler, koji na Bol stiže 14. kolovoza. Ovaj svojevrsni glazbeni umjetnik karijeru je započeo organizirajući zloglasne rave partyje još početkom 90-ih ispod autoceste M42. Njegova izdanja potpisala su neke od najpoznatijih svjetskih etiketa kao što su R&S, Drumcode, Harthouse, Cocoon, MBF, OVUM, Sci + Tec, Tsuba, a ima i svoj label VIVa MUSiC, koja sada slavi svoju desetu obljetnicu. Devet je godina imao rezidenciju u klubu Space na Ibizi, gdje je zaradio nadimak "The King Of The Space". Svirao je na festivalima kao što su Lovebox, Eastern Electrics, Creamfields i Parklife u Velikoj Britaniji, kao i na Hideoutu u Hrvatskoj te Lost and Found na Malti. Steveova nevjerojatna karijera nedavno je postala predmetom novog dokumentarca plesne glazbe "The Art Of The DJ". Više od dvadeset godina nije samo na vrhu svoje igre – on pomiče granice onoga što DJ može učiniti – i tehnički i kreativno, kao umjetnik i kao uspješan poslovni label.

Za kraj ljetnih mjeseci program će svojim nastupom obogatiti i Weiss, koji u 585 Club stiže 21. kolovoza. Iako utjelovljuje duh klasičnih formi house glazbe, njegova temeljna filozofija je vrlo jednostavna – konstruirati ritam koji govori o univerzalnoj ljubavi prema plesu koji se dijeli širom svijeta. Odrastajući u Velikoj Britaniji, Weiss je nagomilao raznovrsne glazbene ukuse i utjecaje, od Metallice do Motowna, od Phil Collinsa do Disca. Njegov hit singl My Sister, pogodio je vrh Beatport liste i ostao tamo četiri mjeseca. Nakon nekoliko godina uzastopnih hit singlova kao što je You’re Sunshine, koji je premijerno prikazan na televiziji BBC Radio 1 Dannyja Howarda, Weissov profil nastavio se širiti. Nevjerojatnu podršku pružili su umjetnici uključujući Gorgona Cityja, Eats Everything, Jaxa Jonesa, Dukea Dumonta, MK i Claudea Vonstrokea, a kroz uspješnu karijeru remixirao je Kylie Minogue, Robyn, Calvina Harrisa i Claptona. Njegov singl "Feel My Needs "osvojio je prvo mjesto na pet međunarodnih glazbenih ljestvica te je proglašen najboljim britanskim singlom 2018. Fabric London, BPM Festival u Meksiku, Creamfields, Electric Zoo, Ibiza, Miami Music Week i ADE su samo neki od nastupa koje će nastaviti za DJ pultom jednog od najlješih otvorenih klubova na Jadranu, 585 Clubu.

Nastupe ovih techno velikana podržat će i jedno domaće ime. DJ Jock u svijet plesne glazbe kreće s nepunih 17 godina, a sa samo 18 godine potpisuje svoje prvo samostalno izdanje. Veliki trud neprolazi nezamjećeno i uskoro dolazi pod okrilje španjolskog kralja techna Cristiana Varele i izdaje traku Chicas, koja postaje jedan od neslužbenih hitova sezone. U jednom intervju za Beatport, apsolutni vladar techno scene Carl Cox osvrnuo se na nove artiste, a DJ Jocka istaknuo je kao iznimno zanimljivog producenta zvjezdane budućnosti. Njegov singl "Tunell" izabrao je moćni TimeWarp za službeni video, a redovito se nalazi među laureatima regionalne nagrade Ambasador, gdje dvije godine za redom dobija nagradu za Najboljeg DJ-a.

Tu je i mlada Sk!y, koja djeluje od 2017. godine. Na njezinu glazbenu evoluciju utjecala je majka kao pjevačica jazza, a od rane dobi svira klavir. Živahni i čisti zvuk najbolje opisuju njezin stil prepun suptilnih rifova i grubih basova, najčešće povezanih s umjetnicima kao što su Fisher, Chris Lake ili Solardo. Njezin singl "Who Got The Keys" prepoznao je Oliver Heldens, a singl "Quiggin" donio joj je ugovor s izdavačkom kućom Spinnin. Očekuju je nastupi na prestižnim festivalima Summerburst u Stockholmu i Gothenburgu, Lollapalooza u Berlinu, Mysteryland, Tinderbox, Electric Love, Nature One, Airbeat One i Hope Music Festivalu! Sk!y je rezident programa REVOLT tako da će ju domaća publika moći čuti 24. srpnja, 14. i 21. kolovoza.

REVOLT program svojim glazbenim stilom i energijom predstavlja zaokret od mainstream glazbe, a odaje počast vizionarima koji su krajem prošlog stoljeća ovim glazbenim stilom, u potpunosti približili čovječanstvo tehnologiji i pokrenuli svojevrsnu glazbenu revoluciju. Svojim izgledom i konceptom 585 Club od samih početaka ide u korak sa svjetskim trendovima, a ova će glazbena priča to još jednom dokazati!

Više informacija o 585 Clubu može se pronaći na službenoj internetskoj stranici kluba. Ulaznice za sve programe i gostovanja su u prodaji, a mogu se osigurati putem sustava Ticketshop, kao i na blagajni kluba.

Load the next article
Loading...
Loading...