Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Róisín Murphy ima novi singl, “Narcissus”

Pjesmu je napisao i koproducirao njezin dugogodišnji suradnik DJ Parrot

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 11 November 2019
Róisín Murphy ima novi singl, “Narcissus”

Róisín Murphy ima novi singl, “Narcissus”, koji je koproducirao i napisao njezin suradnik, legenda Sheffielda DJ Parrot. On je producirao i njezin prethodni singl, “Incapable”, koji je objavljen u lipnju.

“Incapable” i “Narcissus” definitivno su dio rastućeg projekta koji je za mene smislio Parrot, pokrenuvši ga još prije nekoliko godina sa singlovima “Stimulation” i “Jealousy”. Ovaj se projekt bazira na house i disco zvuku, i od početka je imao snažan identitet”, objasnila je Murphy.

“Sve se vrti oko onog trenutka kad te lupi vrhunac, oko pokušaja shvaćanja elemenata euforije, koliko god to zvučalo kao eksperiment. Čini mi se da je sad došlo vrijeme da sve to povežemo u veću stvar”, dodala je.

Detaljnije se dotakla i oba singla: “Teme u pjesmama “Incapable” i “Narcissus” različite su strane iste kovanice. U stvari “Incapable”, arhetip je bio hladni narcis koji se prilično samoživo pita da li joj nešto nedostaje? S ljubavlju koja je izvan njezina razumijevanja”, otkrila je i nastavila: “U “Narcissusu” se govori o iskonskoj prisutnosti nimfe, koja vas neprestano pokušava probuditi iz vaših egocentričnih snova. Govori o pozivu na odustajanje, o propisivanju kaosa nad kontrolom i upozorenju na strašnu, neposrednu opasnost u ogledalu”, zaključila je.

A kako zvuči njezina nova stvar “Narcissusu”, možete čuti niže.

Loading...
Loading...