Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Roots In Session & Marcus G objavili 'Lockdown Ska Riddim Album', prvi riddim album u Sloveniji

Album je rezultat kreativnosti za vrijeme korone

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 25 June 2021
Roots In Session & Marcus G objavili 'Lockdown Ska Riddim Album', prvi riddim album u Sloveniji

RootsInSession u suradnji s Marcus G-em (Brain Holidays) predstavljaju prvi slovenski riddim album u povijesti pod radnim nazivom “Lockdown Ska Riddim Album”. Poslije niza reggae/jungle/drum'n'bass remixeva izvođača kao što su SumeRR, Taiwan MC, Kandžija, Valid, Who See koje su Rootsi objavili unazad godinu dana slaveći 20. godina djelovanja na sceni, Pier i Fu koji čine ovaj dvojac, položili su još jedan ispit iz soundsystem kulture.

Riječ riddim dolazi iz jamajkanskog govora, a predstavlja patwanski izgovor engleske riječi za ritam (rhythm), no kada se koristi u reggae kulturi taj pojam se odnosi na instrumental. Ako određeni riddim postane popularan, može biti korišten kao podloga u desetcima, čak i stotinama pjesama. U skladu s promocijom jamajkanske autohtone glazbe, dečki su objavili “Lockdown Ska Riddim Album” kao rezultat kreativnosti za vrijeme korone; to je ujedno i prva ozbiljna suradnja između RootsInSessiona i Marka Gaćine, koji je poznatiji kao frontman i glavni kotač hrvatskog reggae benda Brain Holidays.

Dečki su za ovu specijalnu priliku pozvali izvođače iz različitih država i tako snimili sedam verzija na Lockdown Ska riddim. Prvi singl “Musicman” pripao je Tadimanu, vokalu iz benda Siti Hlapci s najdužim reggae stažom u Sloveniji, koji je ove godine objavio prvi samostalni album "Soljahs of Love", zatim Budi frontmanu poznatog benda Elvis Jackson, koji je ostavio vrlo emotivan i jak pečat na pjesmi “Lockdown”. Treći singl “zakucala” je Sassja, najjača i najaktivnija ”reperica” na Balkanu iz FMJAM familije s pjesmom “Ljubi Seka” koja je bila podržana s video spotom na najjačem reggae portalu na svijetu, Reggaevile.com. Uz navedene izvođače na albumu se pojavljuju slovenske vokalistice ANIИA i Maja, Rootsman I iz makedonskog benda Conquering Lion i Italee s Jamajke.
“Lockdown Ska Riddim Album” objavljen je 21. lipnja za RootsInSession Music a možete ga poslušati ovdje.

Load the next article
Loading...
Loading...