Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Kolumbijski 'ružičasti kokain' navodno se širi Europom

Tusi - droga povezana s kolumbijskim "neo-trgovcima drogom" - sadrži ketamin, MDMA i ružičastu boju za hranu

  • Mixmag I Foto: Unsplash
  • 12 December 2022
Kolumbijski 'ružičasti kokain' navodno se širi Europom

Tusi, poznat i kao "ružičasti kokain", navodno se širi Europom - a stručnjaci potvrđuju da je pronađen na brojnim glazbenim festivalima i centrima noćnog života. Ova droga jarke boje potječe iz Kolumbije, a sastoji se od kombinacije kokaina, ketamina, MDMA i ružičaste prehrambene boje. Prema Viceu, droga je povezana s kolumbijskom klupskom scenom u velikim gradovima i prvi put je otkrivena u zemlji 2010.
Testovi pokazuju da sadrži nepredvidivu mješavinu droga jer je ranije utvrđeno i da sadrži benzodiazepine, meth i katinone. Tvrdi se da droga obično ima prepoznatljiv miris jagode i da su je lokalni stanovnici nazvali tusi zbog njenog psihodeličnog učinka jer sadrži 2CB. U izvješću koje je UN objavio ovaj tjedan, 'ružičasti kokain' je pronađen na glazbenom festivalu u Velikoj Britaniji, te u Austriji i Švicarskoj.

“Ova je droga povezana s neo-kulturom trgovaca drogom u Kolumbiji”, rekao je za Vice Julian Quintero, sociolog i istraživač pri Social Technical Actionu, kolumbijskoj nevladinoj organizaciji koja se bavi politikom droga. “Najbolja party mjesta za zabavu i prostitutke nisu u rukama tradicionalnih odraslih “pokrovitelja” trgovine drogom, već odvažnih mladih koji su naučili 'kuhati' tusi u vlastitim kuhinjama.” Quintero je rekao da je uz pomoć tusija neo-kultura trgovaca drogom “otela monopol nad novcem i lijepim ženama od trgovaca kokainom”. Uz to je zaključio: “S tusijem svatko može biti trgovac drogom. Kultura gangstera tinejdžera je demokratizirana.”

Španjolske su vlasti prošlog tjedna uhvatile sedam članova bande koji su navodno sudjelovali u distribuciji "ružičastog kokaina" u Madridu i Malagi. Policija je izvijestila da su drogu krijumčarili koferima iz Latinske Amerike, a nakon pretresa njihovih domova pronađeno je osam kilograma droge. Osim toga, Vice je izvijestio da je ranije ove godine 13 kilograma droge pronađeno na Ibizi zajedno s običnim kokainom, ketaminom, mitraljezom i 440.000 eura u gotovini. Nakon toga uhićeno je 12 osoba, od kojih su većina Britanci, te dvoje Kolumbijaca.

Load the next article
Loading...
Loading...