Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Pariški DJ i umjetnik SebastiAn predstavio je singl i video posvećen Beogradu

"Privukla me ideja da napravim snažnu klupsku pjesmu, upotpunjenu slavenskim intenzitetom"

  • Mixmag Adria I Foto: promo
  • 13 July 2019
Pariški DJ i umjetnik SebastiAn predstavio je singl i video posvećen Beogradu

Pariški DJ i umjetnik SebastiAn (Sebastian Akchoté) predstavio je novi singl i videospot naziva "Beograd", i to u čast svom srpskom porijeklu. I pjesmom i spotom svjetskoj publici želi predstaviti jedinstveni duh ovog grada, a novim izdanjem ujedno najavljuje i album "Thirst", koji se iščekuje u listopadu ove godine.

Kadrovi videospota oslikavaju underground kutke Beograda, a u kreiranju spota sudjelovao je SO ME, koji je istaknuo da dugogodišnja suradnja njega i SebastiAna rezultira ovom odi Beogradu. Ona predstavlja skriveni svijet plesača, ljubitelja ovakve kulture i prati njihove plesne pokrete sve do krajnjih granica umora.

O nastanku same pjesme, SebastiAn otkriva: "Stvarao sam je dok sam nekoliko dana provodio u Beogradu. Privukla me ideja da napravim snažnu klupsku pjesmu, na neki način upotpunjenu slavenskim intenzitetom".

SebastiAnov debi album "Total" predstavio je njegovu eklektičnu kombinaciju zvukova; neustrašivo kombinirajuće utjecaje techno, electro i house glazbe s funk, soul, pop i klasičnim elementima, čime je stvorio i svoj specifični zvuk. Osim svjetske turneje koja je pratila njegov prvi album (uključujući i Coachella, Parklife, Pukkelpop festivalske nastupe...), SebastiAn je sudjelovao u produkciji i nekoliko filmskih soundtrackova, kao što su "Steak" (2007.) - u kojem je igrao i glavnu ulogu, te "Our Day Will Come" (2010.) i "The World Is Yours" (2018.).

Uz glazbu, cijenjen je i u umjetničkom te modnom svijetu. Nedavno je ostvario suradnju s kućom Saint Laurent i kreativnim direktorom luksuznog branda Anthonyem Vaccarellom, čime je postao zadužen za produkciju svih njihovih revija.

Load the next article
Loading...
Loading...