Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

SHIP festival objavio novi val izvođača

Prvi SHIP održat će se u Šibeniku od 14. do 17. rujna

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 19 June 2023
SHIP festival objavio novi val izvođača

Prvi showcase festival SHIP na kojem će nastupiti preko 40 izvođača koje morate vidjeti dom je pronašao na četiri predivne lokacije u Šibeniku. Od 14. do 17. rujna ove godine očekuju se nezaboravni koncerti na šest pozornica. Osim u vrhunskim koncertima i bogatom konferencijskom programu, posjetitelji će moći uživati u posljednjem pozdravu ljetu s plaže i bogatoj kulturnoj i gastronomskoj ponudi koju Šibenik pruža.

Na prvom izdanju festivala će uz već najavljene Nu Genea (live band) nastupiti ###, freekind., nemanja, Porto Morto, Ana Antonova, Puuluup, Zimbru, Tolstoys, Iskra i Vizelj. ### (izgovara se pomoću tri udarca) je bend kojeg je najbolje doživjeti kroz instrumentalnu gitarsku buku, feedback i pulsirajuća svjetla. Ozloglašeni u balkanskom podzemlju zbog svog DIY pristupa - izbjegavajući uobičajeni tijek stvari, snimali su i/ili nastupali u napuštenim zgradama željezare, na krovovima, a i preselili su cijeli studio u skvotirano kino. Pijanistica i vokalistica Sara Ester Gredelj (Hrvatska) i bubnjarka Nina Korošak-Serčič (Slovenija) oformile su dvojac freekind. nakon upoznavanja na jazz akademiji u Grazu gdje su i bazirane. Njihove pjesme promiču snažne poruke ljubavi i nade, nadopunjene R&B i jazz grooveom. Filozofija koju ove dvije djevojke žive i dijele sa svojom publikom su jednostavne i začahurene u svakom slovu njihova imena: be free, be kind.

Organizatori ističu kako će SHIP najaviti još 30 imena, a ulaznice možete nabaviti u sustavu Entrio. Cijena ulaznice za koncert otvorenja 14.9. iznosi 29€, a isto toliko iznosi i ulaznica za sam festival (15.9. i 16.9.), ulaznica koja vam omogućava ulazak na koncert otvorenja i festival (14.9 - 16.9.) iznosi 34€. Pro Pass ulaznica kojom osim glazbenog programa dobivate pristup i konferencijskom dijelu programa iznosi 65€. Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a konferenciju podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH i Hrvatska Turistička Zajednica.

Load the next article
Loading...
Loading...