Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Stiže film o Silk Roadu, ilegalnoj tržnici narkotika na darknetu

Nadahnut je “događajima većim od života” koji prate uspon i pad ove ilegalne trgovine

  • Mixmag I Foto: VERTIGO RELEASING
  • 22 February 2021
Stiže film o Silk Roadu, ilegalnoj tržnici narkotika na darknetu

Film o usponu i padu ilegalnog darknet tržišta Silk Road, najpoznatijeg po prodaji ilegalnih droga, izlazi u SAD-u, a sljedeći mjesec i u Velikoj Britaniji.

Nick Robinson glumi Rossa Ulbrichta, Amerikanca poznatog pod pseudonimom Dread Pirate Roberts koji je pokrenuo web stranicu. Jason Clark glumi agenta DEA po imenu Rick Bowden koji namjerava skinuti Ulbrichta na bilo koji način. U filmu još glume i Alexandra Shipp, Paul Walter Hauser i Jimmi Simpson.
Ovaj kriminalistički triler zove se, očekivano, “Silk Road” a režirao ga je Tiller Russler, koji stoji iza Netflixovog “Night Stalkera” i Amazonovog “The Last Narc”.

Film je “inspiriran događajima većim od života" koji okružuju podrijetlo tržišta i posljedičnu kriminalističku istragu, a zasnovan je na članku Rolling Stonea iz 2014. godine, “Dead End on Silk Road: Internet Crime Kingpin Ross Ulbricht’s Big Fall”, novinara Davida Kushnera.

Silk Road pokrenut je u veljači 2011. godine, a povećao je prodaju ilegalne robe i usluga za više od 100 000 kupaca koji se bave kriptovalutom bitcoin, prije nego što ga je FBI zatvorio u listopadu 2013. U studenom prošle godine američka vlada zaplijenila je bitcoin vrijedan više od milijardu dolara povezan sa Silk Roadom.

“Silk Road” će objaviti Vertigo Releasing i to na digitalnim platformama u Velikoj Britaniji 22. ožujka. Pogledajte najavu u nastavku.

Load the next article
Loading...
Loading...