Menu
Home Novosti Menu

Slurp! Festival: Izvještaj

Naša suradnica donosi izvještaj s devetog izdanja festivala na kojem je i nastupala kao DJ-ica

  • Gaia Radić I Foto: Daniel Kiršić
  • 12 August 2019
Slurp! Festival: Izvještaj

Ove sam godine pratila a i radila na Slurp! Festivalu, lokalnom festivalu elektroničke glazbe koje se već devetu godinu za redom održava na legendarnoj tvrđavi Fort Punta Christo. Uz odlično odrađen koncert otvorenja koji se odvio u dvorištu pulskog Kluba Kotač, te bogatim programom na tri stage-a “Fortice”, i ovo izdanje Slurp! Festivala može se pohvaliti kvalitetnom izvedbom i konzistentnim odazivom. Na ovogodišnjem festivalu nastupalo je čak dvadeset i šest domaćih umjetnika, od kojih se ističu Andrea Ljekaj, Borut Cvajner i poznati houser Tom Bug.

Otvorenje Slurp! Festivala održalo se u simpatičnom novouređenom dvorištu pulskog Kotača gdje je gostovala osebujna Bella Technika. Odličan sound odjekivao je i na nekoliko kilometara zračne linije, te je publika doista uživala u psihodeličnom glazbenom stilu ovog srpskog benda. Članovi rastućeg akustično – elektroničkog sastava nekoć su djelovali pod okriljem poznatog imena Darkwood Dub. Taj bend djelovao je godinama i godinama, pritom izdavši čak osam albuma i dosegnuvši zavidan regionalni uspjeh. Nakon eterične Belle Technike, scensku palicu preuzela sam ja, mlada DJ-ica porijeklom iz Pule, a noć sam zaokružila dubokim house tonovima.

(Bella Technika)

Prva večer Slurp! Festivala odvila se u petak, 09.08., u euforičnom tonu, s dobrom posjećenosti i pozitivnom energijom koja je vladala Tvrđavom. Na najvećem tech house flooru noć je započela mlada nada Nick Radošev koji je otvorio manifestaciju jakom house selekcijom, pritom naginjući na nešto tvrđi zvuk. Upravo iz toga, njegovo mjesto preuzeli su XXL i Tome R. Predzadnje mjesto na timetable-u držao je Andrea Ljekaj, nagrađivani hrvatski producent i DJ koji svoje početke bilježi upravo na Fortu. Nakon Andree, stage je naslijedio techno veteran Marc Grabber koji je prvu noć zaokružio u napetom i plesnom tonu. Dobar Disco floor držali su Egzotika DJs, Hrwoe i Tom Bug, koji je i predvodnik istoimene nove platforme. Noć na trećem flooru imena Fusion bila je oblikovana u b2b formacijama kao što su Time To Sl33p & Manscream, Rich Bebetto, Bronski & Herya i Sandro Stehlik & Beatriss. Prva večer odvila se iznimno uspješno, umjetnička selekcija na svakom flooru djelovala je smisleno uz, naravno, puno kvalitetne house i techno glazbe.

U subotu, 10.08. održala se druga noć Slurp! Festivala, nešto eksperimentalnijeg, ali jednako plesnog zvuka. Na techno flooru gostovali su Driverr, sve poznatiji Herceg, Skeptik i Adoo sa svojim općeprihvaćenom mračnom aurom. Noć je zapečatio Tschoky, član poznatog techno kolektiva Seriously Twisted koji je na sceni od svoje petnaeste godine. Na Vakum flooru nastupili su Vladimir Živolić i poznati Evan, član kolektiva Vakum i Legalize Lambada. Pulski underground DJ Borut Cvajner poznat po svojoj golemoj kolekciji vinilskih ploča, predvodio je ovaj floor nastupivši predzadnji. Nakon njega uslijedio je Disrupted Project, co-founder vinilskog labela Vakum, u djelovanju zajedno s Cvajnerom. Na trećem Sirup flooru cijeli noć lupali su Arsen Pavešić, također Mixmagov suradnik te Felver, u toplim house ritmovima.

Ljudi nigdje nije nedostajalo, Pula se i ovog ljeta može pohvaliti jakom elektroničkom scenom čvrsto utemljenoj u svojim povijesnim korijenima. Iako se Slurp! Festival prijašnjih godina održavao u drugačijem rasporedu, kao zasebni jednonoćni partiji koji bi se odvijali otprilike svaka tri tjedna tokom ljetne sezone, ni nova trodnevna formacija nije nas razočarala. Slurp! Festival poteže svoju tradiciju iz više smjerova te vjerno nastavlja podržavati kako domaće veterane, tako i mlade scenske pridošlice.

Loading...
Loading...