Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Potvrđen uzrok smrti Ericka Morilla

Izvještaj zaključuje da je riječ o slučajnoj smrti uslijed “akutnog trovanja ketaminom” ali spominje se i upala pluća slična onoj kod koronavirusa

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 24 November 2020
Potvrđen uzrok smrti Ericka Morilla

Smrt Ericka Morilla službeno je proglašena slučajnim predoziranjem, kako stoji u izvještaju Odjela za medicinske preglede okruga Miami-Dade. U preliminarnom izvješću objavljenom još prošlog mjeseca, pisalo je da je Morillo umro od “akutnog trovanja ketaminom”, uz predoziranje MDMA-om i kokainom. Konačno izvješće, koje je dano na uvid Mixmagu, zaključeno je da su nalazi preliminarnog izvješća bili točni: “Toksikologija je pokazala koncentraciju ketamina koja je u rasponu od toksičnosti do smrti.”
U izvješću također stoji: “Poznato je da je gospodin Morillo redovno uživao narkotike poput ketamina. Prije otprilike sedam godina imao je tešku infekciju ruke koja je gotovo rezultirala amputacijom. Članovi obitelji navode da je gospodin Morillo bio pod nadzorom liječnika. Posljednjih mjeseci žalio se na bolove u prsima i probleme s mjehurom, uslijed čega je teško i bolno mokrio.”

Pročitajte i ovo: Erick Morillo - Tužan kraj vječnog dječaka

Izvještaj navodi i da je Morillo zadnji put živ viđen 28. kolovoza ove godine, prije nego što ga je njegov rođak 1. rujna našao bez svijesti: “Rođak ga je pronašao mrtvog u krevetu, i bilo je vidljivo kako je upravo uzeo ketamin. Na krevetu su bile i posude s hranom, izgledalo je kao da je gospodin Morillo planirao pojesti obrok nakon ubrizgavanja ketamina.” Izvještaj se također poziva na Morillov posjet liječniku 19. kolovoza 2020. godine zbog “bolova u lijevoj ruci i bolnog mokrenja”, a u vrijeme pregleda “bio je pozitivan na amfetamin”. Tijekom istog pregleda napravljen mu je CT koji je “pokazao žarišta koja mogu ukazivati na ranu upalu pluća, sličnu upalama povezanim s virusom COVID-19. Napustio je bolnicu suprotno savjetima liječnika, uz recept za Bactrim i Keflex.”
U zasebnom izvješću policijske uprave Miami Beacha stoji: “Očito je da se posljednja tri mjeseca konstantno drogirao, i bilo je poznato da koristi ketamin. Obično ga je ubrizgavao rame i trebao je hospitalizaciju sedam godina nakon infekcije.”

Morillo je trebao biti pred sudom 4. rujna zbog optužbi vezanim za seksualni napad; od njegove smrti još se najmanje 10 žena javilo s optužbama da ih je Morillo silovao ili seksualno napastvovao.

Load the next article
Loading...
Loading...