Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Soft Cell najavili novi album, prvi nakon 20 godina pauze

‘*Happiness Not Included’ najavljen je za 25. veljače sljedeće godine

  • Mixmag I Foto: ANDREW WHITTON
  • 30 July 2021
Soft Cell najavili novi album, prvi nakon 20 godina pauze

Legende synth-popa Soft Cell najavile su svoj prvi album nakon 20 godina, “*Happiness Not Included” bi trebao stići iduće veljače.

Kroz dvanaest skladbi, dvojac će istraživati suvremena društvena pitanja zajedno s idejama utopije, kako je objasnio pjevač Marc Almond: “Na ovom albumu htio sam na nas gledati kao na društvo u cjelini: mjesto na kojem smo odlučili staviti profit ispred ljudi, novac ispred morala i pristojnosti, hranu ispred prava životinja, fanatizam ispred pravičnosti i vlastitu trivijalnu udobnost prije neizrecive tuđe agonije”, rekao je i dodao: “Ali, na albumu također postoji uvjerenje da postoji utopija ako možemo oguliti slojeve i shvatiti što je stvarno važno.”

Inače, album su snimali 'na daljinu' tijekom trajanje pandemije. “*Happiness Not Included” je peti studijski album benda, nastavak njihovog izdanja “Cruelty Without Beauty” iz 2002. godine.

Vijest se podudara s 40. godišnjicom kultnog debi albuma “Non-Stop Erotic Cabaret” Soft Cella, koji je uključivao hit “Tainted Love” kao i druge bezvremenske hitove poput “Say Hello, Wave Goodbye” i “Sex Dwarf”. Ploča je postigla platinastu nakladu u Velikoj Britaniji i Kanadi.

Soft Cell će također u studenom krenuti na turneju po Velikoj Britaniji, gdje će promovirati i novu ploču u cijelosti, zajedno s hitovima iz cijele njihove diskografije. Jesenski datumi uključuju Glasgow, Manchester, Leeds i London.

Load the next article
Loading...
Loading...