Menu
Home Novosti Menu
Moda

Sound Shirt - majica uz pomoću koje osjećate glazbu

Svi koji će nositi ovu majicu, uključujući i gluhe i nagluhe osobe, moći će osjetiti violine na svojim rukama ili bubnjeve na leđima

  • Roberta Novosel I Foto: Instagram
  • 27 November 2019
Sound Shirt - majica uz pomoću koje osjećate glazbu

Modna kompanija CuteCircuit, čiji su vlasnici Ryan Genz i Francesca Rosella, svojom novom kreacijom napravila je pravi preokret u modnoj industriji.

Naime, iz kompanije dolazi majica po imenu Sound Shirt koja se sastoji od 16 senzora utkanih u materijal. Osobe koje će nositi ovu majicu moći će osjetiti violine na svojim rukama ili bubnjeve na leđima. Glavni motiv izrade ove majice bio je da i gluhi mogu po prvi puta osjetiti glazbu. Francesca Rosella, suosnivačica CuteCircuita, izjavila je kako u majici ne postoje nikakve žice, već samo pametne tkanine i mikroelektronika koja je potpuno sićušna. Mali elektronički motori povezani su sa provodnim tkaninama što omogućuje ovoj majici da bude u ptopunosti meka i udobna.

Majica dolazi u tamnijoj i svjetlijoj nijansi plave, a model je jednostavan s daškom futurističkog izgleda. Cijena je prilično paprena - 3000 funti, no naznaka je za velik pomak u modnoj industriji. Jamie xx-ova stvar “Sleep Sound” na početku svog spota sadržavala je priču kako je nijema djevojka “osjetila” glazbu gledajući drugu osobu, a ovim izumom gluhe osobe doista će imati priliku po prvi puta uživati u glazbi.

Load the next article
Loading...
Loading...