Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Stanny Abram je novi kralj svjetske electro scene!

Slovenac je broj jedan na listi top 100 globalnih electro producenata

  • Mixmag Adria
  • 27 May 2021
Stanny Abram je novi kralj svjetske electro scene!

Nakon samo nekoliko izdanja potpisanih za minhensku etiketu ZEN DNA, koja je već neko vrijeme broj jedan na top 100 diskografskih kuća za Electro (Classic / Detroit / Modern) zvuk, prema portalu BeatStats i Stanny Abram je postao broj jedan na globalnoj ljestvici top 100 electro izvođača.


Beatstats lista na kojoj su zvijezde kao što su Christian Smith, Anthony Rother, James Zabiela, Steffi, Legowelt, The Hacker, The Advent, te genijalci kao što su Juan Atkins i Aux88, autori koji su definirali žanr još početkom osamdesetih, formirana je isključivo na osnovu pozicija na portalu Beatport, najvažnijem download servisu za DJ kulturu današnjice.

“'Zapravo mi je Art Was Art skrenuo pozornost na electro. Njegovo je izdanje Tetragonal Grid imalo Deep Tech, Minimal i Tech House komponente umotane u novo electro ruho. Razradio sam i nadogradio njegov produkcijski pristup, a ubrizgao sam mu i dozu vlastitog neobuzdanog karaktera. Ugovor za ZEN DNA sam potpisao doslovno unutar 12 sati nakon što sam snimio moj prvi electro singl”, otkriva Abram.

Proteklih nekoliko mjeseci u životu čuvenog slovenskog producenta bilo je više nego uzbudljivo. Početkom godine, Slovenac je maestralno odradio extended remiks za singl Every Little Thing, koji je Jess Bays potpisao za glasovitu etiketu Glasgow Underground. Abram je već odavno poznat po svojim tech house, house, techno i progressive produkcijama, koje u svojim setovima učestalo najveće DJ zvijezde kao što su Marco Carola, Todd Terry, Jamie Jones, Stefano Noferini i mnogi drugi. Ipak, od kad je započeo produkciju, njegova je uspješnost probila sve barijere. Ne samo da je od početka godine objavio šest electro izdanja, već su ta izdanja uvijek iznova završavala na broju jedan top 100 electro izdanja portala Beatport.

Nije čudo što je sredinom svibnja legendarni Carl Cox uvrstio Abramovu electro himnu Unfolding Morphism u sklopu svoje emisije Residency, na BBC Radio 1, najpoznatijem svjetskom mediju za klupsku glazbu.

“Uvijek je veliki kompliment kad tvoju glazbu pušta velikan kao što je Carl Cox, no činjenica da je ovo djelo uvršteno u njegov izbor najvećih techno i electro klasika bilo bi mi dovoljno postignuće, čak i da nisam rangiran kao najbolji electro izvođač na svijetu”, objašnjava Stanny.

Load the next article
Loading...
Loading...