Menu
Home Novosti Menu
Novosti

The Bug najavio novi album

'Fire' izlazi na Ninja Tuneu

  • Mixmag I Foto: CAROLINE LESSIRE
  • 2 July 2021
The Bug najavio novi album

The Bug je najavio svoj prvi samostalni LP, prvi nakon sedam godina. Izdanje s 14 pjesama zove se “Fire”, a bit će objavljeno 27. kolovoza u izdanju Ninja Tunea. To je treći u njegovom nizu projekata na Ninja Tuneu nakon kultnog izdanja “London Zoo” iz 2008. i “Angels and Demons” iz 2014. godine.

Prva pjesma pod nazivom “Clash” feat. Logan objavljena je početkom ovog tjedna. Album je rezultat Bugovog boravka u studiju tijekom izolacije zbog pandemije COVID-19. “Godina 2020. bila je najgora distopijska noćna mora koja je postala stvarna - dio mene bio je u panici, a drugi dio mene je mislio - kako ću ostati pri zdravoj pameti?” Moram uzdržavati četvero ljudi, a možda prođu GODINE prije nego što budem opet mogao nastupati. Eto o tome sam mislio dok sam radio ovaj album”, kaže The Bug. “Počeo sam raditi meditativne albume samo da bih se smirio; opet sam se povezao sa samim sobom te sam obnovio svoj studio koji me zaokupio i pomagao mi da držim glavu gore. Bilo je to presudno jer shvatio da me kroz život vodi glazba. Prije sam mislio da želim živjeti SAD i ODMAH, u stvarnosti, senzaciji, informacijama, ali kako je vrijeme prolazilo, shvatio sam da zapravo želim stvoriti paralelni svijet u zvuku - studio mi je omogućio bijeg od tog sjebanog svijeta u kojem smo živjeli”, nastavio je. “Taj osjećaj vanjskog kaosa, a istovremeno interno samoispitivanje, nešto je što svi MC-i na različite načine pokazuju na albumu 'Fire'. I osjećam da sam nekako odrastao - baviti se glazbom ne samo zbog egoistične potrage već i da bih prehranio svoju obitelj značilo je da sam prestao previše razmišljati o svemu. Kad su pjesme bile gotove, ZNALI SMO, više nisam imao onu manijakalnu kontrolu nad glazbom, puštao sam je da diše i prirodnije se razvija. To je nešto što mislim da možete čuti tijekom cijelog albuma.”
Na albumu će se naći prethodni suradnici kao što su Flowdan, Irah i Daddy Freddy, zajedno s novijim imenima - Logan, Nazamba i FFSYTHO. Ovaj projekt također pokazuje kako se The Bug vraća svom eksplozivnom, a duboko dirljivom zvuku koji se najbolje čuo u hvaljenom “London Zoou”.
A evo što još The Bug kaže o svemu: “Oduvijek sam bio ovisan o tjelesnosti i intenzitetu zvuka: Pokrenuo sam The Bug, jer sam želio raditi glazbu za sound system koji sam imao na skladištu, a iskustvo 'live Buga' uvijek je bilo nešto što sam želio pokazati i na albumu - uvijek tražim gorivo za vatru i live nastupe - a to što nije bilo live nastupa tijekom lockdowna me posebno motiviralo. Osim toga, uvijek se pitam kako mogu nešto napraviti još jačim. Kako mogu ljude izbaciti van kontrole? Za mene bi live nastup trebao biti nezaboravan, trebao bi izmijeniti vaš DNK ili vas obilježiti za život na dobar način - to mi je uvijek bio cilj, postavljati nezaboravne nastupe. Volim trvenje, kaos, raspirivanje plamena zvukom, a ovaj album najbolje pokazuje taj live show s obzirom na intenzitet i puki jebeni stav tih nastupa”, zaključio je The Bug.

Pogledajte popis pjesama u nastavku.

1. The Fourth Day (feat. Roger Robinson)
2. Pressure (feat. Flowdan)
3. Demon (feat. Irah)
4. Vexed (feat. Moor Mother)
5. Clash (feat. feat. Logan)
6. War (feat. Nazamba)
7. How bout dat (feat. FFSYTHO)
8. Bang (feat. Manga Saint Hilare)
9. Hammer (feat. Flowdan)
10. Ganja Baby (feat. Daddy Freddy)
11. Fuck Off (feat. feat. Logan)
12. Bomb (feat. Flowdan)
13. High Rise (feat. Manga Saint Hilare)
14. The Missing (feat. Roger Robinson)

Load the next article
Loading...
Loading...