Menu
Home Novosti Menu
Novosti

The Weeknd prozvao Grammyje “korumpiranima”

Podršku mu je dao i Drake koji traži da se pokrene sasvim nova nagrada

  • Mixmag I Foto: Mixmag
  • 27 November 2020
The Weeknd prozvao Grammyje “korumpiranima”

Drake i The Weeknd kritizirali su nagrade Grammy nakon što je potonji potpuno izostavljen iz nominacija za dodjelu 2021. godine. Weekndov singl “Blinding Lights” oborio je rekord po izlasku ove godine, postavši najdugovječniji 'top pet' hit u povijesti američkih ljestvica. Ovaj kanadski artist oglasio se na Twitteru: „Grammyji ostaju korumpirani. Dugujete transparentnost meni, mojim obožavateljima i cijeloj industriji...”

Naznačio je i da je bio u pregovorima oko nastupa na svečanosti u siječnju iduće godine i izrazio šok zbog izostanka nominacija, napisavši: “Skupa smo dogovarali nastup i onda me ne nominiraju? Po mom mišljenju nula nominacija = niste pozvani!”

Rolling Stone izvještava da je 'izvor blizak situaciji' rekao: “Bilo je mnogo razgovora između predstavnika Grammyja i Weekndove ekipe o njegovom nastupu predviđenom za Grammyje 2021. godine. Dat je ultimatum, s obzirom da Weeknd treba nastupati i u poluvremenu Super Bowla, ali na kraju je dogovoreno da će nastupiti na oba događaja. No, nakon svih tih razgovora koji su se odvijali prošli mjesec, danas, 24. studenog, Weeknd je ostao bez nominacija i potpuno je ignoriran od strane Grammyja.”

Ranije ove godine bivša izvršna direktorica Recordnig Academyja Deborah Dugan smijenjena je sa svoje funkcije, što je proglasila odmazdom zbog toga što je prozvala nedolično ponašanje unutar organizacije, uključujući sukob interesa među članovima koji odabiru kandidate a čiji postupak nije transparentan.

Weekndov kolega Drake, koji je nominiran za tri nagrade, zatražio je da Grammyji budu zamijenjeni novom nagradom. Na Instagramu je napisao: “Mislim da bismo trebali prestati dopuštati da nas svake godine iznova šokira nedostatak veze između utjecajne glazbe i ovih nagrada. Ovo je sjajno vrijeme da netko započne nešto novo što možemo s vremenom izgraditi i prenijeti na generacije koje dolaze.”

Harvey Mason Jr, privremeni predsjednik i izvršni direktor Recording Academyja, objavio je izjavu reagirajući na komentare The Weeknda, rekavši da “nažalost svake godine ima manje nominacija od broja zaslužnih umjetnika”.

Load the next article
Loading...
Loading...