Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Vlasnici TikToka planiraju lansiranje glazbenog streaming servisa

Felio će biti dostupan isključivo u Kini, a mogao bi biti pokrenut kasnije ove godine

  • Mixmag I Foto: Unsplash
  • 21 September 2021
Vlasnici TikToka planiraju lansiranje glazbenog streaming servisa

Vlasnici TikTok aplikacije, ByteDance, pokrenut će uslugu streaminga glazbe, isključivo u Kini. Nova platforma bit će pokrenuta kasnije ove godine, kako piše kineski 36Kr, tvrdeći da je još uvijek u procesu izrade, privremenog imena “Feilo”.

36Kr piše da prema “više neovisnih izvora”, novu aplikaciju za streaming glazbe vodi potpredsjednik ByteDancea za proizvode i strategije Alex Zhu, te je počeo raditi na novoj aplikaciji prije dvije godine, 2019. U lipnju je 36Kr objavio financijski backlog TikTok-ove matične tvrtke ByteDance i procijenio ga na oko 425 milijardi dolara za ulagače u privatni kapital. Prema istom izvoru, Tencent Music Entertainment u vlasništvu ByteDancea također je prekinuo sve ekskluzivne poslove s izdavačkim kućama u Kini nakon zabrane ekskluzivnosti postavljene u srpnju. To je u konačnici potaknulo tvrtku da pokrene vlastitu uslugu, koja sada želi steći ugovore o licenciranju izdavačkih kuća diljem zemlje.

Felio se pokreće tek godinu dana nakon što su pokrenuli još jednu platformu za streaming glazbe, onu u Indiji, Resso, a koja je postavljena kao suparnička usluga Spotifyju.

Tencent, tvrtke ByteDance, proveo je 2019. godine istragu zbog potpisivanja licencnih ugovora s tri tvrtke, da bi ranije ove godine bio kažnjen zbog nepoštivanja novih zakona o pravima na ekskluzivnost. Tencent je također dobio rok od 30 dana da odustane od sporazuma. Glasnogovornik Tencenta rekao je da će se odreći svih prava “osim u slučaju kad razdoblje ekskluzivne suradnje s nezavisnim glazbenicima ne prelazi tri godine”. Također dodaje da od toga neće odustati jer “ekskluzivno razdoblje objavljivanja novih pjesama ne prelazi 30 dana”.

Load the next article
Loading...
Loading...