Menu
Home Novosti Menu
Novosti

United Pop: akademija koja lansira glazbenike u profesionalne vode

Globalni brend prisutan u više od 25 država svijeta u našoj je regiji zastupljen s čak tri kampusa (Ljubljana, Zagreb i Rijeka)

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 21 July 2020
United Pop: akademija koja lansira glazbenike u profesionalne vode

Nakon Berlina, Amsterdama, Pariza, Madrida, Melbournea i Pekinga renomirana United POP akademija ušla je u vlasništvo poznatog EMI Institutea i tako ušla na naše tržište s najsuvremenijom edukacijom u glazbi, managementu, dizajnu, modi, fotografiji i multimediji. United POP već skoro 30 godina polaznicima diljem svijeta omogućava unapređenje karijere obrazovanjem koje se bazira na praktičnom radu u kreativnim industrijama. Akademija je također ponosni partner renomiranog londonskog sveučilišta University of West London koji polaznicima omogućava i opciju preddiplomskog studija.

EMI, škola za glazbenu produkciju i audio inženjering, u Zagrebu postoji od 2008. godine, a u Ljubljani od 2017. godine. EMI Institute 2018. godine ulazi u sastav brenda United POP i proširuje programe obrazovanja.

Zagrebački United POP kampus od 400 m2 najveća je art investicija u regiji, a na njemu se nalaze četiri učionice, glazbeni studio i režija, foto studio, make-up i design studio te naravno referada i studentska podrška. Glazbeni studio krasi Audient ASP analogna konzola od 48 kanala koja se savršeno uklopila u novu režiju i predstavlja odličan alat za učenje o glazbenoj produkciji i audio inženjeringu.
Ljubljanski kampus prostire se na 250 m2, a na njemu se nalaze dvije moderno opremljene učionice s Apple Mini i iMac računalima. Polaznicima najdraži dio zasigurno je glazbeni studio kojeg krasi A&H GSR konzola s 24 kanala, sE Muro monitoring i mnogo drugih vanjskih procesora i efekata.
“Danas je jako puno mladih zainteresirano za glazbu ili neku vrstu managementa, ali naravno većina ih je samouka. Krenu iz neke ljubavi i znatiželje u proučavanje i sklapaju svoju priču. Naravno, da bi bilo koji posao bio kvalitetno i dobro napravljen osoba koja ga radi mora poznavati cjelokupnu materiju - jedan dobar glazbeni producent mora poznavati tehniku studija i audio opreme, treba poznavati uređaje za snimanje, razumjeti srž i mogućnosti uređaja za obradu zvuka, biti upoznat s načinom na koji glazbeni business funkcionira te imati ideju kako se u njemu probiti i istaknuti” ističe Marin Gospić, regionalni direktor i ravnatelj United POP akademije.

Marin Gospić

Puno znanja, praktična nastava, state of the art oprema, male grupe i vrhunski predavači formula su United POP uspjeha. Od samog početka dio ove glazbene obitelji su iskusni, i neki bivši SAE Institute predavači.
U Zagrebu to su u ulozi predavača i glavnog suradnika za kurikulum Luka Tralić Shot kojeg javnost poznaje kao frontmena Elementala, stručnjaka iza pregršt isproduciranih albuma i vlasnika nekoliko Porina. Ratko Filipović Gojo, osim što predaje na United POP akademiji, zaslužan je za kompletni sound design jedne od najprodavanijih svjetskih igara SCUM domaćeg Gampires studija. Kroz cijelu audio engineering diplomu u trajanju od dvije godine, polaznici imaju priliku upijati znanja od široke lepeze predavača sa zavidnim karijerama kao što je producent s međunarodnom karijerom Jan Kinčl, Denyken koji je producirao preko 300 albuma i Tomislav Zubak koji se nalazi iza miks pulta najvećih domaćih festivala i izvođača kao što su Parni Valjak i Gibonni.
Ljubljanski tim predavača čine producent i umjetnik u elektroničkim žanrovima i jedini certificirani trener Ableton Livea u ovoj regiji Antonio Križnič, zatim Samo Jurca, certificirani predavač Pro Tools-a, snimatelj, montažer i dizajner zvuka u filmskoj industriji i industriji zabave; glazbeni producent i inženjer te član tima BearTracks Recording Studio Robi Bulešić koji više od desetljeća radi kao mentor i predavač na području audio inženjerstva i glazbene produkcije. Matej Gobec, audio inženjer jednog od najpoznatijih slovenskih bendova Laibach i čovjek s više od 15 godina iskustva u glazbi i za kraj moćna dama kao kormilo u muškom timu Eva Kristina Filipčič, music i brand manager s ogromnim inozemnim (Jungle (UK), Fever Ray (SWE), Down The Rabbit Hole festival (NL)), ali i domaćim iskustvom (MENT).

Treba spomenuti internacionalnu mrežu predavača i prijatelja United POP akademije, predavače koji su u svojoj karijeri surađivali s imenima kao što su Scorpions, Alanis Morissette, Joe Cocker, Prince, Guano Apes, Red Hot Chilli Peppers…

United POP najveća je privatna art škola u regiji!

Program obrazovanja raspoređen je u pet odjela, a osim opreme koja prati najviše svjetske standarde i trendove, još jedna stvar koja ih izdvaja od svih drugih škola je suradnja s priznatim londonskim sveučilištem University of West London. Zahvaljujući toj suradnji, polaznici mogu završiti preddiplomski studij kroz United POP “study & travel” program koji omogućuje sve benefite obrazovanja u internacionalnom okruženju bez troškova skupocjenog života u Londonu.
Vrijedi napomenuti da su u rekordnom roku reagirali na korona krizu te uz online predavanja razvili pregršt interaktivnih materijala zajedno s kolegama diljem svijeta kako bi polaznici nesmetano mogli pratiti nastavu iz svojih domova.

“Uz obavezna predavanja od minimalno 4 sata tjedno, ovisno o odabranom programu, od naših polaznika očekujemo da iskoriste mogućnost samostalnog rada na state of the art opremi koja im stoji na raspolaganju i izvan termina predavanja. Ideja je da polaznici usavršavaju stečeno znanje na predavanjima kroz vježbu i dodatni rad, a svaki naš modul (predmet) zahtjeva i završavanje velikog zajedničkog projekta s ciljem da polaznici izgrade zavidan portfolio koji će im omogućiti lakši pristup tržištu rada”, napominje Marin.

Iz United POP akademije ističu kako im se upravo ovakav pristup pokazao kao najbolji jer upravo praksa u kombinaciji s najmodernijom opremom oduševljava sve njihove polaznike.

Load the next article
Loading...
Loading...