Menu
Home Novosti Menu

Esencijalno: Upoznajte njemački duo Viktor Talking Machine kroz "LINE EP"

Ako volite Nu-Disco i Afro House, preporučamo!

  • Mixmag Adria I Foto: Promo
  • 25 July 2019
Esencijalno: Upoznajte njemački duo Viktor Talking Machine kroz "LINE EP"

Legenda kaže kako je Viktor odrastao u glazbenoj obitelji, u pitoresknom tibetantskom planinskom selu, okružen prirodom - i analognim zvukovima. Upijao je zvukove prirode u prostranstvu antarktičke divljine, iz njih iscrpio svoj glazbeni izričaj koji ga prati i danas te postao Viktor Talking Machine.

Legende su tu da se prepričavaju, a upravo takvu legendu pričaju članovi njemačkog dua Viktor Talking Machine. Realnost je nešto drugačija - dvojicu njemačkih DJ-a i producenata spojila je ljubav prema vinilu, analognom soundu, house glazbi i svemu što vibrira dobrim grooveom te su kreirali ovaj interesantni projekt, koji vam ovom prilikom predstavljamo.

Početkom godine istaknuli su se službenim remixom pjesme "Jorge" Acid Paulia, a zatim je uslijedila i njihova originalna pjesma "Line", koja ih je dovela i do friško objavljenog istoimenog EP izdanja pogodnog za sve ljubitelje Nu-Disco House i Afro House mješavine žanrova.

"LINE EP" objavili su krajem lipnja za Monaberry etiketu, a izdanje donosi ukupno četiri pjesme - uz već spomenutu naslovnu "Line", koja je svojim zaraznim clapovima i slikovitim grooveom idealna za klubsko zagrijavanje, tu je i nešto oštrija "Joko", istančane bas linije, tople synth melodije i očaravajuće etno-vokalne dionice.

Svaku pjesmu prati i interesantan remix - Italo Brutalo je u "Line" ubrizgao dašak 80s Housea, dok je Lauer "Joko" originalu nadodao snažan groove, dodatne synthove i nešto nježniji House-prizvuk.

Viktor Talking Machine iza sebe imaju bogato iskustvo dugonoćnih setova u klubovima od Berlina, Münchena, Beča, Leipziga, Dresdena...a ovaj EP zvuči upravo tako - kao nešto najfinije što nam underground njemačkog govornog područja trenutno nudi.

EP izdanje možete poslušati na njihovom Soundcloudu, dok se može kupiti na Beatportu, gdje se i našlo na nekolicini relevantnih chartova.

Loading...
Loading...