Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Osvježite svoje znanje o d'n'b-u uz novu knjigu

“Who Say Reload” govori o povijesti d'n'b-a, uz priče pokretača same scene

  • Mixmag I Foto: EDDIE OTCHERE
  • 25 January 2021
Osvježite svoje znanje o d'n'b-u uz novu knjigu

Početkom ožujka, točnije 5.3. 2021., Velocity Press objavit će “Who Say Reload”, novu knjigu koja pruža sveobuhvatnu povijest d'n'b-a ispričanu od strane onih koji su na sceni od samog početka.
Uz priče Goldieja, DJ Hypea, Ronija Sizea, Andy C-a, 4heroa i mnogih drugih, “Who Say Reload” vraća vas u početke d'n'b-a, istražujući utjecaje, okruženje, opremu, samplove i ritmove koji su ušli u svaki d'n'b klasik. Ove je priče sastavio Paul Terzulli, dugogodišnji ljubitelj plesne glazbe i voditelj hip hop bloga Only Built for zShare Links.

Pročitajte i ovo sljedeće: Spotify atmosferični d'n'b 90-ih

Fotografije potpisuje Eddie Otchere, koji je bio službeni fotograf Goldievih legendarnih Metalheadz večeri. Osim toga, Otchere je fotografirao razne legende, od Biggiea Smallsa do Lintona Kwesija Johnsona.
Govoreći o knjizi, Terzulli je rekao: “Unatoč očitom utjecaju koji je jungle imao kad je krenuo, uvijek je postojao taj jedan element misterije o glazbi i njezinim tvorcima. Mogli ste tu glazbu i pokret iskusiti preko vinila, snimki s rejvova i piratskih radija i, pod pretpostavkom da ste dovoljno stari, sa samih rejvova. Međutim, saznati više o tvorcima ovih futurističkih beatova, bio je posve drugačiji zadatak. Smatrao sam da bi se priče svih tih autora i pokretača scene trebale objediniti i predstaviti na jednom mjestu, a ne rasipati po podcastima, YouTube videiam i zastarjelim web stranicama ili kao anegdote koje trepere u prošlosti na time-lineu društvenih mreža.”

Knjigu možete naručiti putem web stranice Velocity Press. Dostupan je i A2 poster s originalnim labelima svih 36 stvari koje se spominju u knjizi.

Load the next article
Loading...
Loading...