Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Uz zvukove hip-hopa zatvorena šesta sezona Martinske

Finalni tjedan na festivalskoj lokaciji obilježili su samostalni koncert Elementala i PREACH THE RIČ Festival

  • Mixmag Adria/Press (Filip Biffel, Filip Gržan, Rea Sobošćan)
  • 20 August 2024
Uz zvukove hip-hopa zatvorena šesta sezona Martinske

Elemental, Bad Copy, Arrested Development i brojni drugi izvođači iz svijeta hip-hopa energičnim svirkama obilježili su finalni tjedan glazbene sezone na Martinskoj. Dva zasebna događaja - samostalni koncert Elementala te PREACH THE RIČ Festival oduševili su posjetitelje, pokazali punu snagu hip-hopa i zatvorili šestu sezonu Martinska 2024.

Prvo su u srijedu 14. kolovoza nastupali Elemental i u puna dva sata odlične svirke nanizali najpoznatije hitove, koje je cijela Martinska pjevala s njima u glas.

Koncert Elementala bio je idealan uvod za drugo izdanje PREACH THE RIČ Festivala, mlado glazbeno događanje koje je ponovno okupilo brojne domaće umjetnike. No ove godine, obje večeri 16. i 17. kolovoza, ljestvica je podignuta gostovanjima iz Sjedinjenih Država, a zvijezde festivale Arrested Development svojim nastupom opravdali su status miljenika publike diljem svijeta. Prisna atmosfera koja je vladala među publikom i izvođačima, obuzela je i velike face i početnike u glazbenom svijetu. Jedan za drugim na pozornici su se izmjenjivali MC-ji, grupe i DJ-i: Podrumatik, Antebiotik, Bars, Mleeksah i Marvel. Kao posebni gosti iz Detroita večer su definitivno obilježili Valid i DJ Head. Kako je rekao to im je prvi nastup u Europi, pamtit će ga zauvijek. Osim pravog hip-hopa iz tog grada, Valid je ispričao i mnoge osobne priče, poveznice Balkana i njihovog Detroita, a svi su prisutni mogli čuti i megahitove koje je DJ Head napisao zajedno s Eminemom. Nakon njih na pozornicu su se popeli Bad Copy, miljenici publike prve večeri, dobro su rasplesali i zabavili publiku. Večer je priveo kraju DJ Re:tro Flava, svojim setom, nakon nastupa popularnih beogradskih repera.

Drugi dan prošao je u iščekivanju Arrested Development, i doslovno i metaforički. Za to vrijeme, svi su uživali u mnogo, mnogo dobrog hip-hopa, i jednom ekskluzivnom okupljanju šibenskih One II Many. Da se ekipa jako dobro zabavlja i iza pozornice, vidjelo se i na samoj pozornici. Line-up je bio fluidan, izvođači su gostovali jedni drugima i mimo najavljenih rasporeda, a to se odrazilo i na sveukupnu atmosferu. D-Boe & MF KONG, Pećo, Bolest & 40industry, One II Many, DJ Dan i Phat Phillie pripremili su teren za dolazak velikih Arrested Development! Američka grupa, na žalost, je na vlastitoj koži osjetila što znače gužve na granicama u jeku turističke sezone, te su praktički iz autobusa kročili na pozornicu. No njihova veličina ne očituje se samo u bezvremenskim hitovima poput "Tennessee", "Revolution", "People Everyday" ili "Mr. Wendal", nego i u snazi da odrade vrhunski nastup i u takvim okolnostima. Vidno sretni što su konačno stigli na Martinsku, među publiku koja ih željno iščekuje, odsvirali su jedan od boljih koncerata koji se ove sezone mogao doživjeti! Glazbeni dio PREACH THE RIČ Festivala priveli su kraju DJ Odie & DJ Head spontanim zajedničkim back 2 back setom. Druženje svih onih koji su sudjelovali i posjetili ovaj festival potrajalo je još dugo, baš kao i šišanje kod legendarnog brice Mede Mijagija u njegovom Barber shopu.

Load the next article
Loading...
Loading...