Search Menu
Home Novosti Menu
Novosti

Bivši član Underground Resistancea, DJ Rolando, stavio na prodaju svoju kolekciju vinila

Umjetnik, poznat i kao Aztec Mystic, odluku o prodaji dijela svoje kolekcije objavio je na društvenim mrežama

  • Mixmag/Facebook
  • 14 October 2023
Bivši član Underground Resistancea, DJ Rolando, stavio na prodaju svoju kolekciju vinila

Bivši član grupe Underground Resistance DJ Rolando prodaje dio svoje kolekcije ploča. Umjetnik, također poznat kao Aztec Mystic, objavio putem Instagrama da prodaje brojne ploče, napisavši: “Rasprodajem dio svoje kolekcije. Javite se u DM ako ste zainteresirani”, uz slike niza ploča s bijelim etiketama.

Rolando, bivši član legendarnog detroitskog techno kolektiva Underground Resistance (UR), najpoznatiji je po produkciji himne 'Knights of Jaguar'. Nadahnut setom Jeffa Millsa u Detroitu, DJ Rolando je 1987. počeo puštati hip hop, electro i latino freestyle. Tijekom ranih 90-ih počeo je ići na house i techno rave, gdje se upoznao s Underground Resistanceom. Godine 1994. pridružio se kolektivu i nedugo zatim, nakon poticaja Mad Mikea, Aztec Mystic je počeo producirati.

Godine 1999. DJ Rolando izdao je 'Knights of Jaguar' za Underground Resistance. Pjesma je odmah postala omiljena Jeffu Millsu, a zatim i u cijelom svijetu. 'Knights of Jaguar' je naširoko slavljen, a čitatelji Mixmaga izglasali su ga kao 26. najbolju plesnu pjesmu svih vremena u internetskoj anketi 2014. godine.

Pjesma je postala središte bitke za autorska prava između Underground Resistancea i Sony Njemačke 1994. godine, nakon što je Sony napravio kopiju pjesme pod naslovom 'Jaguar'. Prije nego što je Sony Njemačka dobila prekid i odustajanje od UR-a, bootleg je došao na 43. mjesto UK ljestvice singlova.

Pet godina nakon izlaska 'Knights of Jaguar', DJ Rolando je napustio Underground Resistance i preselio se u Edinburgh. Rolando je i dan danas aktivan DJ, često nastupajući u moćnim house i techno kućama kao što su Berghain i Tresor. Obožavatelji legendarnog američkog DJ-a imaju priliku prokopati po njegovom sanduku i uzeti svoj dio povijesti.

Kolekciju ploča DJ Rolanda možete kupiti putem DM-a na njegovom Facebook i Instagram profilu.

Load the next article
Loading...
Loading...