Search Menu
Home Novosti Menu
Eventi

Vodič kroz ADE 2019 - dnevni program

Uoči početka najiščekivanije svjetske konferencije o elektroničkoj glazbi, donosimo pregled interesantnih panela dnevnog programa

  • Mixmag Adria I Fotografija: ADE
  • 14 October 2019

Kao i svake godine do sada, program ADE konferencije na jednom mjestu okuplja ponajbolja glazbena imena te profesionalce i stručnjake iz svijeta elektroničke glazbe i biznisa, koji će kroz razne panele i radionice podijeliti svoja promišljanja i stavove o šarolikim temama predviđenim za ovu godinu.

S početkom u srijedu 16. listopada pa do subote 19. listopada moguće je sudjelovati na više od 20 panela i radionica dnevno, raznih tematskih sadržaja. Pregledali smo što se nudi na dnevnom programu i u nastavku donosimo naše preporuke.

16.10., 12:00 - 13:30
The Only One in the Room

Pet panelistica i jedan panelist dotaknut će se teme rodne i spolne pristranosti te diskrimancije u svijetu elektroničke glazbe, osobnih iskustava i akcija koje je moguće poduzeti kako bi se spriječile brojne predrasude, bez obzira da li govorimo o velikim ili malim kompanijama. Elektronička glazbena industrija ove se teme dotaknula prije tri godine, a ovom prilikom će se ujedno i revidirati da li je postignuta promjena.

Sudionici: Jessica Wilson (US) / Samantha Warren (GB) / Sara Al Hamad (GB) / Sarah Hildering (NL) / Shino Parker (GB) / Carl Loben (DJ MAG, GB)

Lokacija: DeLaMar Theater (D8 Panel Room)

16.10., 13:30 - 14:15
The Art of Sampling in the Aftermath of the CJEU Kraftwerk Judgment

Nakon dva desetljeća pravne bitke, ovog ljeta Kraftwerk su dobili spor oko povrede autorskih prava za njihovu pjesmu "Metall auf Metall", koju su hip-hop producenti Moses Pelham i Martin Haas semplirali u svojoj pjesmi "Nur Mir". Kako bi to moglo utjecali na umjetnost sempliranja u svijetu elektroničke glazbe raspravljat će se na ovom interesantnom panelu.

Sudionici: Bjorn Schipper (Schipper Legal, NL) / Hermann Lindhorst (DE) / Lindsay Arrington (LaPolt Law, US) / Phil Hartnoll (GB) / Ronny Krieger (DE) / Udo Kornmeier (DE)

Lokacija: DeLaMar Theater (D12 Panel Room)

17.10., 11:30 - 12:15
How to Grow a Music Business – Achieving Scale Without Selling Out

U "starom svijetu" prvo ste morali sklopiti dobar deal kako bi uopće zakoračili u glazbenu industriju, no danas to nije tako. Digitalne distribucijske platforme i kućni studiji promijenili su pravila igre, no pojavili su se i novi izazovi: Kako unutar industrije ostvarivati rast u digitalno doba; treba li se "prodati"; koje strategije koriste nezavisne glazbene kompanije?

Sudionici: Charlotte Spillerova (Believe, GB) / Chris Goss (Hospital Records, GB) / Paul Pacifico (AIM, GB) / Penny Longstaff (Anjunabeats, GB)

Lokacija: DeLaMar Theater (D4 Panel Room)

17.10., 11:45 - 12:30
Data is King - How Smaller Labels Can Really Benefit from Data

Izdavačke kuće, artisti i nositelji prava trebaju razumjeti kako su u današnje digitalno doba, uz glazbu, podaci jedna od najvrijednijih stvari koje možete imati. Na ovom panelu niz stručnjaka dotaknut će se teme kako ispravno prikupljati podatke, pohranjivati ih - ali i koristiti u pravilne i korisne marketinške svrhe. Na panelu će se također osvrnuti na to kako manji labelovi mogu maksimizirati brojne podatke koje im pružaju velike platforme, poput Spotifyja.

Sudionici: Arjo Klingens (LaLaLa Management, NL) / Justin Tatipata (Be Yourself Music, NL) / Kees van Weijen (STOMP, NL) / Lee Morrison (Monokrome Music, GB) / Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux, NL)

Lokacija: DeLaMar Theater (D12 Panel Room)

17.10., 13:45 - 14:15
Your Label Is a Brand, Your Artists Are Brands - How to Make Them Unforgettable

Svaki artist globalnog karaktera predstavlja svojevrsni brand, no malo je onih koji su uspjeli usavršiti način kako izgraditi te brandove. Dvojac iz We Are Pi agencije govorit će upravo o razvijanju karijere artista u svjetski poznate brandove - s primjerima iz stvarnog svijeta; Rihanna, Diplo, Lykke Li...samo su neka od imena s kojima su surađivali, a s publikom će podijeliti upravo ta iskustva.

Sudionici: Danny Marsh (We Are Pi, US) / Mark Lester (We Are Pi, US)

Lokacija: DeLaMar Theater (D12 Panel Room)

18.10., 12:15 - 13:00
Plastic Promise: The Next Steps towards Responsible Plastic Use

Nizozemska inicijativa Plastic Promise je točno prije godinu dana započela svoju namjeru smanjenja korištenja plastike na glazbenim događanjima, a ove godine će se u sklopu ovog panela dotaknuti problema plastike na festivalima.

Sudionici: Daniel Poolen (Royal Dutch Society of Engineers, NL) / Hidde Reinhard (Heineken, NL) / Marije van Kapel (Friendly Fire, NL) / Natasja Veenboer (Monumental Productions, NL) / Sam Feldt (NL)

Lokacija: DeLaMar Theater (D5 Panel Room)

19.10., 11:00 - 11:45
How to Make an Asian Pop Hit

Sasvim je jasno kako su oči i uši svijeta uprte u sve brže rastuće azijsko tržište, o čemu će biti govora i na ovom panelu. Ako među vama ima onih koji žele zakoračiti u azijski glazbeni svijet, nekolicina profesionalaca podijelit će svoja razmišljanja i iskustva o tome kako napraviti pop-hit koji ima šanse uspjeti u Aziji.

Sudionici: Charlotte Wilson (GB) / CORSAK (CN) / Greig Watts (UK Eurovision BBC, GB) / Jan Baars (NL)

Lokacija: Compagnietheater (C6 Top Stage)

Naravno, još je mnogo interesantnih tema i Keynotea koje vrijedi popratiti, no da ne duljimo, sve detalje dnevnog programa ADE konferencije možete pronaći na službenoj stranici.

Next Page
Loading...
Loading...