Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Premijera: Anja Schneider ''No One Knows'' (Sous Music)

Anja Schneider: ''Sous Music mi pruža kreativnu slobodu, a poslovne odluke donosim instinktivno!''​

  • Arsen Pavešić I Foto: Patrice Brylla I Sous Music
  • 26 February 2020

Povodom premijere njenog novog singla ''No One Knows'', popričali smo s Anjom o njenom novom projektu, iskustvima na Jadranu i još nekim aktualnostima...

M: Bok Anja, drago nam je ugostiti te na stranicama Mixmag Adrije. Kako je bilo na tvom posljednjem nastupu, u Podgorici, za Valentinovo? Kakva su tvoja iskustva s Hrvatskom i ostatkom regije?

Hvala vama na pozivu! Oduševljena sam svakom sekundom tog nastupa. Publika u Crnoj Gori uvijek je fenomenalna, ali isti dojam imam u čitavoj regiji. Ovdašnje festivale i klubove posjećuje publika s pozitivnom energijom, otvorenog uma i bez predrasuda, a to je nešto što se u nekim drugim krajevima izgubilo. Nadam se da ću se uskoro opet vratiti!

M: Tijekom svoje karijere, uspjela si održavati i stalni angažman na radijskim postajama, što danas kod DJ-a više nije često slučaj. Kako ti je pošlo za rukom uskladiti taj posao s produkcijom, vođenjem labela i DJ nastupima? Osim toga, tvoja emisija ove godine bilježi 20. obljetnicu, zar ne? Koliko ti to znači?

Prije svega, znači da starim! Naravno, radio danas ima potpuno drukčiju ulogu od one koju je imao na početku moje karijere. Prije 20-ak godina, radio je diktirao trendove u glazbi i ekskluzivno predstavljao glazbene novitete. Slušanje glazbenih emisija bio je jedini način da saznaš što se događa u svijetu glazbe. Danas se streaming servisi natječu u tome tko će prije, u svojoj ponudi, imati neki novi singl ili album, a tu su još i video sadržaji na društvenim mrežama s pregršt DJ setova, u kojima se mogu čuti netom objavljeni singlovi ili čak i neobjavljeni materijali. Stoga je, za mene, radio danas nešto što mi pruža slobodu da puštam glazbu koja mi se sviđa i koja je često vrlo različita od mojih klupskih setova.

M: Tvoja profesionalna biografija kaže kako ti DJ karijera počinje '94. Ali tvoje rodno mjesto, Begrisch Gladbach, predgrađe je Kölna. Sjećaš li se tamošnje scene s početka 90-ih? Pritom mislim na rave partyje Rileya Reinholda ili klub Warehouse, u kojem je rezident DJ bio Mate Galić, današnji direktor Native Instrumentsa...

Ha, kako da ne! U Berlin sam preselila tek 1993., nakon prvog posjeta Tresoru. Imala sam osjećaj da se tad u tom gradu događa nešto posebno i htjela sam biti dio toga. Srećom, danas sam još uvijek tu da pričam o tome, što znači da je ispalo dobro!

M: Svojedobno sam bio veliki fan tvog labela Mobilee i još uvijek volim poslušati neka od prvih izdanja Seba K ili Pan Pota. Kako je došlo do odluke da ostaviš iza sebe tako uspješan brend i kreneš u Sous Music, tvoj novi projekt? U kojoj je mjeri bio prisutan faktor pritiska uspjeha, odnosno bojazan od neuspjeha?

Pa znala sam da je došao trenutak da okrenem novu stranicu, tako da nisam bila obeshrabrena. Puno mi je veći pritisak predstavljalo upravljanje velikim labelom koji se, davnih dana, bio udaljio od početne ideje vođene ljubavlju prema glazbi i pretvorio u ozbiljnu tvrtku. Što se tiče Sous Musica, zapravo i nemam neki pritisak da moram ostvariti uspjeh. Zadovoljna sam što sam, nakon toliko godina iskustva, uspjela pokrenuti taj projekt. Zasad je dobro prihvaćen. Ako se ljudima sviđa, to je odlično, ali nije nešto što ću ganjati pod svaku cijenu. U ovom je slučaju pristup puno osobniji.

M: Sous Music se sad već povezuje s imenima kao što su Mella Dee, Fort Romeau ili Markus Suckut, ali i mladim talentima poput Billyja Turnera. Osim toga, prekosutra ćeš objaviti i svoj novi EP ''No One Knows''. Možeš li nam reći nešto o tome? Koliko često planiraš objavljivati vlastitu glazbu na Sous Musicu?

Dobra strana labela u ovoj fazi jest što sam lišena silnih poslovnih strategija i planiranja te mogu, u potpunosti, slijediti vlastite instinkte. Mogu i puno više vremena provoditi u studiju i objaviti nešto tek kad sam zadovoljna s rezultatom. Činjenica da više nemam određeni rok isporuke, niti ikakve zadane parametre, pruža mi puno više kreativne slobode. Za novi EP ''No One Knows'' mogu reći da sam uložila puno krvi, znoja i suza, a budući da sam, manje-više, istinski ljubitelj tech-housea, on je upravo to – negdje između techna i housea!

Anja Schneider - ''No One Knows'' [SOUS014] službeno izlazi 28.veljače 2020., a dotad je dostupan na našem SoundCloudu i kao Beatport pre-order.

Next Page
Loading...
Loading...