Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Cage Rage žurke: 'Rejverska zajednica otvorena je za nove koncepte'

Naša suradnica pričala je s DJ-em Nemanjom Pavlovićem Muhijem, Novosađaninom koji se nalazi sa svih strana rejva i svojim entuzijazmom osvvježava underground scenu

  • Dijana Babić | FOTO: Etom Records
  • 28 April 2023

DJ u kavezu na sredini plesnog podijuma, tvrd techno i sirovi industrijski vajb – ovaj koncept na naše prostore donele su “Cage Rage” žurke. Iza njih stoji organizacija Etom Records, koju sa grupom prijatelja vodi producent, live act i DJ Nemanja Pavlović Muhi. “Drago mi je što sam okružen takvim ljudima i, zaista, hvala im na tome, jer neke stvari ne bih mogao da postignem bez njih”, naglašava Muhi na početku razgovora.

Prethodna četiri izdanja žurki održana su u Novom Sadu, a u petak, 28. aprila, kavez će konačno biti namontiran i u srpskoj prestonici, i to u prikladnom okruženju – klubu Drugstore. Prvi internacionalna gošća “Cage Rage” događaja je Parižanka Cassie Raptor, poznata po teškim udarcima i sirovoj atmosferi. Na lineup-u su i Muhi B2B Asarri, Layzie i Paragon. Do trenutne tačke Muhijev put bio je izazovan, davao je skoro celu platu da pokrije troškove žurki, ali i rasprodavao događaje sa domaćim imenima. Kako kaže, “nije lako, ali je prelepo”, a ishod je – čist underground.

DJ Nemanja Pavlović Muhi

m: Čestitke na prvom događaju u Beogradu! Za peto izdanje žurke po prvi put dovodite internacionalno ime – francuskinju Cassie Raptor, koja će ujedno premijerno nastupiti u Beogradu. Zašto ste izabrali baš nju?

M: Hvala Vam! Da, Cassie Raptor nas već čeka u Beogradu dok ovo pišem. Razlog zašto baš ona – koliko god se činilo da je mnogo DJ-eva i producenata koji “guraju ovaj fazon”, zapravo ih je malo. Mislim da Cassie Raptor ima dovoljno kvaliteta, a do sada nikada nije bila ni u Srbiji, niti u našem regionu. Gledam da na taj način donesem nešto novo kompletnoj sceni – ekskluzivne bookinge, nešto što bi publika zaista volela da čuje. Ovo je peto izdanje “Cage Rage” koncepta, ali Etom Records kao organizacija underground događaja ovog leta slavi pet godina rada, samim tim je mnogo žurki u lepoj prošlosti. S moje strane, pa i pre postojanja Etom Records organizacije, “Cage Rage” je za sada omiljeni koncept!

m: Za nekoga ko do sada nije bio na Cage Rage događajima – opiši nam atmosferu i zašto uopšte – “Cage Rage” i kavez kao simbol? Šta ste novo doneli sceni i rejverima/kama?

M: Pre nekoliko godina napravio sam event gde je pult bio na sredini kluba, oduvek sam voleo da budem i publika i da puštam svoju i tuđu muziku. Samim tim, odlučio sam da probam da napravim nešto što bi bilo najbliže tome. Na toj žurci bilo je neprijatnih i rizičnih situacija, ali se ona i dan-danas pamti. Kako bismo izbegli sve negativne situacije, osmislio sam kavez. Veoma brzo sam uspeo da realizujem i da počnem da predstavljam koncept. Pored svega toga, u svojim događajima vodim se time da je jednakost svih nas veoma bitna stvar. Koliko je čovek iz publike bitan, toliko je bitan bilo koji DJ, organizator, vlasnik kluba i baš svi ostali.

m: Da li ste od starta želeli da događaj organizujete u Drugstoreu? Imate li tremu od reakcija beogradske publike?

M: Drugstore je za mene posebna priča, ovo će biti moj treći nastup tu. Godinama sam izlazio tamo, još kao klinac, pa i sada kad god mi se ukaže prilika. To je jednostavno klub po mom ukusu. Stigao mi je poziv da predstavim i prenesem svoj koncept. To je zaista jedan od ispunjenih ciljeva. Hvala klubu na poverenju. Drago mi je što mogu da kažem da mi je beogradska publika od ranije poznata sa drugih događaja, pa tako i onih iz Novog Sada, gde “stanuje” Etom Records. Takođe mislim da svako ko posećuje baš Etom Records događaje tačno zna šta može da očekuje i veoma poštujem kod publike to što sve bude na svom mestu i što smo svi tu iz istog razloga – zbog muzike kakve nema na radiju.

m: Kakav je tvoj utisak – da li je rejverska zajednica otvorena za nove koncepte i spremna da ih podrži?

M: Da! Moj koncept je čist primer toga. Prirodno je biti jedinstven, originalan, kreativan i mislim da bi sve bilo mnogo lepše kada bi se svi držali toga. Onda bismo mogli i više da naučimo jedni od drugih.

m: Razvojni trenutak do kog je došla tvoja organizacija je sada visok, ali šta je sve prethodilo tome? Sećaš li se dana kada si odlučio da ćeš organizovati događaje i koliko je put od ideje do realizacije i finansijski isplativog događaja bio izazovan u kontekstu Srbije i Etom-a kao relativno mlade organizacije?

M: Samo sam hteo da puštam muziku i nisam želeo da se menjam. Mnogo puta su me, još kao klinca, odbijale organizacije i klubovi zbog “mračne i tvrde” muzike. Tada sam odlučio da preuzmem stvar u svoje ruke i budem baš ono što jesam i radim ono što najviše volim. Da je bilo lako – nije, ni danas nije lako, ali je prelepo. Mnogo sam rizikovao i mnogih stvari morao da se odreknem, ali i da budem siguran u sebe kako bih mogao da budem 100% fokusiran na “ono što me najviše radi”. Koštalo je mnogo, od starta sam gledao na sve kao posao sa velikom odgovornošću i rizikom. Drago mi je što nisam odustao i pored svakakvih situacija i što sam nekadašnji hobi pretvorio u posao. Ne posao zbog kog gledate na sat kada ćete konačno kući, već onaj posao gde ste konstantno željni novih “zadataka” i prekovremenog rada.

m: Imate li u planu da vaš koncept predstavite i u Zagrebu, pa i širom regiona?

M: Mislim da je ovo početak svega toga! Put u Beograd nije dalek meni kao Novosađaninu, ali stvari su pojednostavljene i spremne za mnoge dalje puteve! Ka svemu tome i težim, ali ni u jednom slučaju ne sme da se izgubi poenta koncepta, iako uslovi nisu jednostavni. Gostovao sam na sjajnim eventima po Hrvatskoj i, uvek ponavljam – Hrvatska nikada ne razočara!

m: Koji bi odgovor najviše voleo da čuješ na pitanje – “kako bilo u petak na Cage Rage žurci”?

M: Verujem da se svaki odgovor sa prethodne zurke dobije na sledećoj! Želim da, baš kao i do sada, svima budu ispunjena očekivanja i da uživaju u muzici i kompletnoj žurci.

Next Page
Loading...
Loading...