Search Menu
Home Novosti Menu
Intervjui

Dan Shake: “Dimensions mi je potpuno promijenio život”

DJ i producent govori o neraskidivoj vezi s našim festivalom na kojem je, prije pet godina, počela njegova nevjerojatna karijera

  • Mixmag Adria I Foto: Press
  • 10 October 2019

Dan Shake, odnosno Daniel Rose-Weir za prijatelje i obitelj, započeo je svoju priču tako što je CD sa svojom glazbom dao u ruke iznenađujuće recipročnog i neraspoloženog Moodymanna, koji je potom ovog svijetlookog klinca primio u svoju detroitsku obitelj, objavivši ga na svom labelu Mahogani Music. Stvari 3AM Jazz Club/Thinkin bili su hit na plesnim podijima 2014. godine, DJ-evi su puštali njegove stvari, scena ga je prihvatila. I to je bilo to. Kao producent radost nalazi u funk, disco i soul raritetima, koje stavlja u moderan kontekst a uz DJ setove zaokružio je priču onog što predstavlja: eksploziju boje, raznolikosti i ukusa, vođenu radoznalošću kako se ljudi kreću, zašto se kreću i što ih tjera da se žele što dulje kretati.
Nije ni čudo što su ga vrlo brzo prepoznali promotori i festivali poput Secretsundazea, Worldwidea, Glastonburyja te našeg Dimensionsa. Zapravo, baš na Dimensionsu, Dan je Moodymannu dao onaj spomenuti CD
I ove je godine Dan došao na Dimensions, svirao je čak dva puta - na plaži, a potom na glavnoj pozornici. Tim smo povodom razgovarali s Danom koji nam je otkrio u čemu je tajna njegove veze s Hrvatskom, kako gleda na novu lokaciju festivala te koji su mu planovi za budućnost.

m. Dan, svirao si na osmom izdanju Dimensionsa, atmosfera na glavnoj pozornici The Clearing bila je nevjerojatna! Što ti je prolazilo kroz glavu nakon nastupa, kako ti je bilo? Koliko si zadovoljan izvedbom i publikom?

DS: Bilo je nevjerojatno! Svima sam jako zahvalan! Iskreno, svaki put kad se vratim na Dimensions festival, iskustvo nadmaši moja očekivanja. Tako je bilo i ovaj put, neopisivo.

m: Tvoja priča i povezanost s Dimensions Festivalom je vrlo posebna. Možeš li nam objasniti tu vezu, kako je Dimensions doprinio tvojoj karijeri?

DS: Na prvim izdanjima sam radio za festival. Mislim da je bila 2014. godina, kad su Three Chairs nastupali na Void pozornici. Bio sam sa strane na pozornici i Moodymann je upravo uzeo pauzu. Imao sam nekoliko CD-ova sa svojom glazbom u džepu...nisam mu ih planirao dati, ali me je nagovorila moja djevojka. Tri mjeseca kasnije dobio sam mail od Moodymannovog asistenta koji me pitao mogu li objaviti moje stvari na njegovom Mahogoni labelu. I naravno da sam pristao!

m: Možeš li usporediti vrijeme dok si radio za festival i sad, kad si jedan od headlinera?

DS: To je uvijek bio i dalje jest nevjerojatan festival. Dok sam radio na festivalu, to je bio vrhunac moje godine. Da ste mi tad rekli kako ću svirati na glavnoj pozornici, smijao bih se. Smiješno je kako se život okrene.

m: Što se promijenilo u tvom životu od tad? Kako se sada osjećaš?

DS: Puno više putujem, puno manje spavam. Moj se život potpuno promijenio od tad. DJ-ing vam preuzme život kad postane vaš glavni posao, ali na najbolji mogući način. I zbog toga sam vrlo zahvalan.

m: Reci nam nešto o svojim glazbenim planovima, što možemo očekivati od tebe u budućnosti?

DS: U listopadu izlazi novo izdanje koje sam radio s Denisom Sultom. I još puno uzbudljivih stvari o kojima ne mogu još pričati.

m: Ovo ljeto održan je posljednji ples Dimensions Festivala na tvrđavi Punta Christo. Kako ti vidiš budućnost festivala i što su tvoje želje za festival?

DS: Da, vrlo je tužno napustiti to mjesto. Iskreno, nemam ideje kako će izgledati budućnost festivala, ali je vrijeme za novo poglavlje. Naravno da će biti drukčije, ali se iskreno nadam da će imati istu energiju.

Next Page
Loading...
Loading...