Search Menu
Home Novosti Menu
Podcast

Exclusive Mix: DOMPE

Poslušajte selekciju funka, disca, house i techna kojom se ovaj njemački DJ i producent predstavlja regionalnoj publici

  • Mixmag Adria I Foto: Dompe Promo
  • 20 September 2019

Iz srca berlinske tech-house scene stiže nam Dominic Wagner aka DOMPE, čiju finu selekciju donosimo u novom izdanju našeg Exclusive Mix serijala. Kroz 60 minuta stvorio je glazbenu priču satkanu od disco funk do house i techno žanrova, kojom se predstavlja regionalnoj publici.

"Kroz mix sam htio zabilježiti sve žanrove koje volim - od deep housea do techna. Odabrao sam pjesme, i spontano ih slagao, pritom misleći na groove, to mi je najvažnije. Sam groove nema puno veze sa žanrom, da li je house ili techno; i techno može biti groovy i funky" otkriva nam DOMPE i nastavlja: "Kao i sa svakim mixom, imam visoki standard. Svaki podcast kreiram samostalno, što znači da se zatvorim u studio na 60 minuta i kreiram mix kao da sam u klubu. Smatram da su mixevi kreirani u Abletonu jako dosadni, jer se gubi DJ-eva vještina miksanja. Mix-podcastove možete usporediti s warm-up setom u klubu. Počinje opušteno, a zatim se postepeno gradi i usmjerava."

Poslušajte u nastavku, na našem Soundcloudu.

Dominic Wagner DOMPE iskusni je njemački DJ i producent, čiju glazbu su kroz svoje setove do sada podržala zvučna imena poputa Carla Coxa, Laurenta Garniera, Richiea Hawtina...a Claptone ga je svojevremeno uvrstio i u svoju "Best of 2017" playlistu. Kako sam kaže, u svojoj glazbi uvijek nastoji spojiti izvanredan vokal s optimalno posloženim melodijama i bas-linijama, s naglaskom na detaljno aranžiranje. Upravo je takav i njegov album "Hippie Crack", objavljen početkom svibnja za Jackfruit Recordings.

Tracklist:

01. Dompe - Time has changed
02. Alexander Konig - Deep Distro
03. Josh Butler - The System
04. Oliver $ feat. Matthew K & Daddy Hemingway - The Delta
05. Brokenears - Feeling Good
06. Daniel Steinberg - One DMC
07. Dompe - Bananashake
08. Sophie Lloyd feat. Dames Brown - Calling out ( Riva Starr Warehouse Remix)
09. Bang Tidy - Freak
10. Latmun - Funky Drummer
11. Dompe - Orange
12. YouANDme feat. Gjaezon - That Bass

Next Page
Loading...
Loading...